basaktpe12 Kızlar sütlaç katı kıvamda mı okur sulu mu olur ben annemden hatırladım kadarıyla katı yapardı bende aklımda kalarak bugün yaptım katı oldu yani normal hazır sütlaç gibi ama eşim diyormuş sulu olması lazım olmamış diyor kafasına alıp geçiresim geldi
Bimelekannesi basaktpe12 ben de bir kere yaptım benim eşim de olmamış daha sulu olması lazım dedi bu kadar büyütme boşver her yaptığımızı beğenmek zorunda değil adamlar da tekrar deneriz nolcak ikinci de güzel yap at havanı
Aannesi basaktpe12 ama soğunca illa ki katılaşır ki ilk hali sıcak ve sulu olur bence İnstagram da Kübra Pelvan var çok güzel tutuyor defalarca yaptım eşim çok beğeniyor isterseniz sizde bir bakıp deneyebilirsiniz 💐
gozdesh basaktpe12 benim annemde katı yapardı pirinci bol. Benim en sevdiğim taktik ‘çok biliyosan buyur kendin yap’ demek. Hatta daha bugün yaptım 😬
rabia40 basaktpe12 orta kıvamda olmalı bence çok sulu ve çok katıda iyi olmaz, eger sütlaçı fırına vereceksen daha suşu yap çünkü fırında katılaşıyor 😇
[silindi] basaktpe12 annem muhallebi kıvamında yapar çokta lezzetli olur bence sulu güzel değil çorba gibi şahsen yemem öyle bence siz bildiğinizi yapın erkeler illa bir kulp buluyor canım boşver🌸
basaktpe12 Fatmabkdmr pirinç unu ile yapıyorum çorba terbiyesi yapar gibi katıyorum sonra da o katılık veriyor
Fatmabkdmr basaktpe12 anladım canım. Ben hiç katmam pirinç su süt şeker. Zaten çekiyor katılaşıyor güzel oluyor.
Darkrosewater basaktpe12 hemen anlatayım 😁 *bir çay bardağı pirinci suyla kabarmana kadar kaynat *üzerine bir litre süt koy (1 bardak kadarını bir kaseye ayır çünkü onu bir kaşık nişastayla karıştıracaksın) kaynat *1,5 su bardağı şeker koy karıştır kaseye ayırdığın sütlü nişastayı yavaş yavaş ekle kıvam alana kadar karıştır güveç kaplara koy fırına at üzeri kızarıncaya kadar bekle afiyet olsun 😋
Boncukoglumm basaktpe12 sık sık sütlaç yapıyorum 🤦♀️ Kocam bey çok seviyor ama ne sulu kıvamda yapıyorum nede pilav gibi oluyor fırınada atıyorum bide zaten dura dura iyice katı oluyor biz biraz muhallebi kıvamı gibi bişey seviyoruz kişiden kişiye değişebilir bence 🌸