Umutum1 Oğlum 7 ay 13 günlük ve bu sabah ikinci dişini çıkarttığını gördüm. İlk dişini 6,5 aylıkken çıkartmıştı. Tecrübeli annelere sorum var. yaşına kadar kaç dişi olur ? Ne kadar sürede tamamlıyor bebekler dişlerini?
hankardeslerr Umutum1 Hayırlı olsun canım 🧿🐥 Bizde ilk dişimizi 7,5 aylıkken çıkardık, şuan 15 aylık ve 8 dişi var, her bebeğin farklı oluyo mesela benim komşumun bebeği 9 aylıkken 9 dişi vardı 😊
bir_pasa_annesi Umutum1 bizimki 2 hafta sonra 1 yasayacak cnm suan 6 tane cıkmıs var 3 tane de cıkıyor ucu yeni göründü tam 7 aylıkken cıkarmaya basladı
ipekkizimm Umutum1 o belli olmuyor canım ama bence ilk disten sonra cok cabuk cikiyor. Bizim ilki 5 aylikken cikardi suan 9 aylik 7 disi cikti biri daha yolda cabuk cikiyor yani. Hatta ustte 4 dis bi anda çıktı. Saglikla tamamlanır insallah 😊
Umutum1 hankardeslerr teşekkür ederim 🙏🏻☺️ Bir kaç gündür çok huysuzdu sebebi buymuş demekki. İşk dişinde bu kadar sıkıntı çekmemiştik bakalım diğerleri nasıl olucak 🤷🏻♀️😬
Umutum1 bir_pasa_annesi peki iki tane altta çıktıktan sonra üstte mi çıkıyor diş? Bide kolay çıkartması için neler yaptınız?
hkubra Umutum1 dış jelleri var canım ama pek öneriyorlar . Osanit var onu çok oneriyorlar temiz icerikliymis.birde doğal olarak sarımsağı ezip zeytinyağına koyuyorsunuz dolapta saklıyorsunuz ara ara diş etlerini sürerseniz soğuk olduğu için hemde sarımsak antibiyotik etkisi gösteriyor iyi geliyor rahatlatır☺️
bir_pasa_annesi Umutum1 ewet ilk 2 tane cıktı altta daha sonra 4 tane aynı anda cıkardı üstte şimd 3 tane görünüyor ama tam cıkmadı ucu beyaz Beyaz görünüyor ilk çıkardığı sırada yeşil soğan verdim hep eline ama şimdi veremiyorum bildiğin koparıp yiyo😁😁ekstra bişey yapmadım cok huysuz olursa agrı kesici verdim havuc verdim diş yerlerine sürtüyo rahatlıyor
Umutum1 bir_pasa_annesi havuç salatalık verdim ama istemedi biraz ısırdı attı hep. soğanı denemedim ama onuda bi deneyeyim. Uyumadan önce ağrı kesici verdim dün gece. Hayırlısıyla bi şu diş dönemini de atlatsak ☺️
bir_pasa_annesi Umutum1 soğan artık agrısını mı alıyor ne yapıyor rahatlatıyor kendini inşallah cnm su 1 aydır bizi cok zorladı üst dişler
UzunHatun Umutum1 8 buçuk aylık oğlum hala tık yok 1 tane bile yok ama 5. Aydan beri belirtileri var 🙄
Umutum1 UzunHatun hayırlısıyla çıkartır inşallah canım 🤲🏻Bizimde belirtilerimiz çok erken başlamıştı. 5 aylıkken falan