Betul96 Merhaba hanımlar bugün itibariyle oğlumla 6.ayımıza girmiş bulunmaktayız ek gıdaya nasıl başlamalıyım neler vermeliyim lütfen benimle düşüncelerinizi paylaştırmısınız? Bir günde 6 aylık bebeğinize neler veriyorsunuz yazarsanız çok sevinirim 😍
bburcu Betul96 bizde bugün başladık 4,5 aylığız doktor başlamamızı istedi. Doktordayken not almıştım☺️ 3 gün kuralı uygulanacak. 1.gün 1 çay kaşığı. 2.gün 1 tatlı kaşığı. 3.gün 1 yemek kaşığı. Anne sütü alıp öğle uykusundan uyandıktan 10-15 dk sonra verilecek. Üstüne anne sütü ve su. Günlük su 125 ml olabilir. Kakası, cildi kontrol edilecek. Alerji belirtileri olan yiyecekler not alınacak. Öğle uykusundan önceki öğünü anne sütü olmalıymış kolay sindirmek için ayrıca👍🏻
Trnc2009 Biz de 6ya girince başladık. 3 gün kuralına göre sırasıyla balkabağı patates havuç kabak verdim. Yoğurt günlük tüketiyor zaten. Bugün ıspanak ya da brokoliye başlamayı düşünüyorum. Akşamları çok huysuz olduğunda elma veya armut da veriyorum nadiren meyve suzgecinde. Bir de arı mama aldım dün pirinç unlu muhallebi. Onda da pirince bir tepkisi var mı ona bakacağım. Bu şekilde yavaş yavaş gidiyor yani henüz tadimdayiz
Trnc2009 Aleynac Biz yoğurda 6. Ayda değil de 5in sonlarında başladık. Açıkçası çok çok sevdiği için ben kisitlamadim. Ama başlarda iki yemek kaşığı yerken şimdilerde dolu dolu 3 yemek kaşığı kadar yiyor. Daha da istediği oldu. Verdiğimde sknti hissettim, kakasını getiriyor çok fazlası. Ama yapıyor da kakasını kabız etmedi yani hiç şükür. Yoğurt ama uykusunu getiriyor, sakinleştiriyor. Mutlaka ilk veridginiz gıdalardan olsun bence. Tavsiye ederim
Trnc2009 Ebrulig şükür yasamadim, çok az zeytinyağı da damlattim. Antibiyotik kullandığımızda deli gibi ishal oldu, o ara patates verdim mesela, ishalken hiç zeytinyağı katmadim. Ama o ara dediğim gibi acayip ishaldi, o yüzden kabızlik yasamadik
Trnc2009 bburcu 125 ml su muu. Benimki içmiyor o kadar. Zorlamiyordum ben de anne sütü aldığı için ama şaşırdım simdi
Minnossareannesi bburcu Neyle başladınız acaba ? 🙏🏻😇 bide bizim öğlen uykumuz yok mesela 1,5 - 2 saatte bir uyuyoruz onu nasıl ayarlamalıyım sizce kızım da 4 ay 14 günlük
Trnc2009 Ebrulig teşekkürler ama öyle bir yarım saat rahatsız etti o kadar yoğurt sonra yaptı kakasını:)
Trnc2009 Aleynac 1 litre dost altın sütü (burda güvenilir bir süt alablcgm yer yok) migros probiyotik maya ile mayalayip büyükçe bir kavanoza koydum. Açıkçası tadında hiçbir sknti olmadığı için 10 gün falan kullanıyorum🤷
bburcu Minnossareannesi havuç, kabak, patates, elma, armut, muz, yumurta sarısı, bisküvi, yoğurt sırayla. 12:00-14:00 arası verirseniz akşama kadar sindirmiş olur diye düşünüyorum
Trnc2009 bburcu yumurta sarısını kaç aylık denk geldi tam. Ben de başlamayı düşünüyorum da. Biraz daha sona birakiyrm. Haşlayıp veriyorsunuz değil mi kıvam olarak nasıldı. Çokça haşlayıp yumuşatıp mi verdiniz acaba🤷