BonmBonm ilk ay tadım, kaşığa alışma ve pütüre alışma ayıdır, neden suyuyla başlamak istedi bilemedim. hiç suyunu kullanmadık, direkt meyveleri cam rendeden, sebzeleri ile haşlayıp ezerek verdim. Doktorumun listesinde ilk ay şeftali, kabak, patates, havuç, muz, elma ve armut vardı sadece. 1 tatlı kaşığı ile başlayıp ay içerisinde arttırarak 1 küçük çay bardağına çıktık. Önce sebzelerle başlamak gerektiğine inanmıyorum çünkü emmeye alışık bebeğe ne verirseniz verin öğürecek çıkarak. Siz öğütüp reddettiğinde sevmedi diye düşünmeyin, alışacak diye düşünün. 1 ay kadar alışma evresi oluyor zaten. Muzu ve patatesi hiç sevmemişti oğlum, şeftali ile başladık. 11 aylık olana kadar tarhana ve yayla çorbası hariç herşeyi yerdi. Yaklasık 2 aydır ağzına birşey sokana kadar canım çıkıyor. Yani reddedecek olan her zaman reddeder. Bir süre bagırsakları alışana kadar verdikleriniz kakadan aynı cıkacak korkmayın oldukça normal. Bagırsaklar temasla gerekli bakterileri üretiyormuş. Ben havucu kan sanmıştım ömrümden ömür gitti.
silikon kaşık kullanmadım, evde unuttun sorun, yere düştü sorun vs vs tatlı kaşığı candır. Heryerde bulabilirsiniz, kirlendi derdi yok. Nasıl alışırsa öyle gidiyor. Bardakla su vermediğime bin pişmanım. Alıştırma bardağı değiştire değiştire bir hal oldum.