MervEslinArden Arkadaşımın oğlanla benim kız arasında 3 gün var 8 ay 14 (17) günlükler marketlerde satılan yarım yağlı sütü içirdiğini söyledi Dr önerisiyle 1 yaş öncesi içirilmemeli deniyor kafam 🔥
Yerfistigininannesi MervEslinArden 1 yaş öncesi inek sütü verilmez böbreklere fazla yük bindirdigi için çocuk sindiremez ve ileride bobrek rahatsızlığı ortaya çıkar ve başka bir sürü verilmeme sebebi var
Handan85 MervEslinArden abimin eşi 4 aylıkken keçi sütünü sulandırıp verdi masalah bi.yandan da anne sütü bebek hem dislerini kolay çıkardı hem erken yürüdü
75kinalikuzu MervEslinArden benimde komşumla aramızda 2 ay var oğlu memeyi bıraktı 9 aylıkken mamada içmedi mecburen şu karıştırıp verdi torku veriyor yarim yağlı maaşallah sağlıklı bn daha mama veriyom 14 aylik olduk
Defnenvekuzey Bizim doktorumuzda 8 aylıkken Girit’imizde icirebilrisin demişti 8 kilo üstü olan bebeklerde sıkıntı yok dedi… 8 kilo altı bebeklerde yasak gerçi bende 11 aylık olduk vermedim ama kuzenim bimdeki günlük sütü veriyormuş 7 aylıkken
Pinars İnek sütü demir ve C vit. açısından yetersizdir. Bu nedenle demir eksikliği anemisine (kansızlığa) neden olabilmektedir. İlk 1 yıl inek sütü alan bebeklerin, solunum hastalıklarına ve allerjik hastalıklara yakalanma riskleri oldukça yüksektir.
Annekeki Handan85 suan konusmak icin erken ama Allah korusun tabii de. Bu zamanlarda yapilan hatalar ileride geri donuyo maalesef. Oyuzden x yedirmis bi sey olmamis gibi dusunmeyin bence.
Handan85 Annekeki ben bunun bilincindeyim benm de 5 aylık daha hiç bisi vermedm anne sütü dışında Allah korusun insalah bi sıkıntı olmaz ben zaten bisi olmadı demiorum ki smdilik olanları soledim yoksa bende karsiym ona da soledim