Arkadaslar merhaba 33 gunluk premature bi bebegim var suan kuvozde birkac gune cikicak anne sutum stresten tamamen kesildi mama veriyoruz mecburen 90 cc ile 3 saat arayla besliyolar hic anlamiyorum bu olaylari olmasi bilen biri varsa beni bilgilendirebilirmi
Tanemduygu öncelikle hayırlı oldun bebeğin mama konusunu doktoruna sor boyuna kilosuna göre o verir. Ayrıca sütüm kesildi deme hastane tipi sağma makinesiyle tekrar gelen çok kişi duydum vazgeçme bence. Hatta mümkünse her mama sonrası boşda olsa bebeğe ver emsin. Tabi senin kararın ama bence vazgeçme.
Tanemduygu 90cc mi 😑 biz 3aylıgıx 90cc içiyoruz
Mehmetalp o hatayi yaptim illa hersey meme degil. 3 gun boyunca hic araliksiz meme verdim emmedi yinede zorladim yilmadan 3. Gun hastsneye gittik cocugum acliktan kilo vermis doktorum cok kizdi zaten zayif dahada kilo kaybettirmissin cocuga dedi kahroldum aglamaktan helak ettim kendimi inadim yuzunden yeterki karni doysun saglikli olsun sagar veririm olani olmayanida mama takviyesiyle veririm. O 3 gun varya nasi eziyet etmisim cocuguma 80 gram kaybetmis ve bizim icin suan kilo cok cok onemli ben yine once mememi veriyorum almiyor ama deniyorum sonra sagiyorum ciktigini biberonla verip sonra mama mecbur napalim Rabbim saglik versin evlatlarimiza
Tanemduygu tabiki yetmiyorsa mama ver bende veriyorum. Sanırım sen beni yanlış anladın önce mamasını ver karnını doyur sonrada zaten emcektir refleks olarak memeni o zaman emzir. Sütün tamamen kesilmez böylece ve inan günden güne artacak. Kilosu ne kadar şu an?
Mehmetalp 1930 bugun sordum. Ya aslinda emiyordu ama simdi birakti birde doktorum mutlaka sag diyo sutum hic gelmiyo degil geliyorda ilk gunko gibi degil 40 cc zor cikiyo 1 saatte hemde neler yiyorim neler iciyorum ah ah. Yanlis anlamadim yok estagfurullah.
Tanemduygu emmediği için azalıyor. Otomatik pompamı kullanıon manuel mi ? Mümkünse hastane tipi cihaz kiralamanı tavsiye ederim.
Mehmetalp elekrtikli kullaniyorum
BENDE prematüre annesiyim. Bizimkisi şuan 2.5 aylık oldu ve 120 cc içiyor
Bbsra93 evet 90 cc veriyorlarmis banada birazfazla geldi yarin doktoruyla konusucam bunu
Tanemduygu tüm gün mü 90 bir öğündemi onuda sor bence. Allah şifa versin. Yediği top top et olsun 😊
Mehmetalp tek beslenme kiz tum gun degil
Tanemduygu çokmuş o biz 3 buçuk aylığız 2 saatte 1 mama veya meme gidioz. Ve 90 cc mama veriyorum. 1 aylıkken 60 cc veriyordum çok grldiği için kusuyordu 45 cc ye düşürdük. Kesinlikle konuş doktorla. Ayrıca makinalar bebek kadar güçlü çekmiyorlar 30-40 çıkması normal üzme kendini.
Mehmetalp 3 saatte bir 90 cc ama saat basi degil. Orda ole besliyolar mecbur ole gitmek zorunda kalicam sanirim. Ya ben hic emzirme sansim olmadan 25 gun kuvozde kaldigi icin sagdim poset poset artik dolup tasiyodu sonra eve geldi 5 gun cok stres yaptim onceside vardi azaldi yarin doktoruna gidicem zaten sorucam olmadi taburcuda sorucam yada bugun hemsiresi bana yanlis soyledi bilmiyorum
[bilinmeyen] sadece mama ile mi besliyorsunuz? Ben mamayı ek veriyorum. Memeyi ne kadar emiyor bilmiyorum.
[bilinmeyen] oburmuş maşallah. Ben 90cc verince kusuyor çoğunlukla. Hipp kullanıyordunuz dimi. Belki ondandır bende hipp e geçeli iştahı arttı veledin. Sindirimi kolay diye heralde.