İlk defa başlayacaksan 3 gün kuralı ile örneğin haşlanmış patates ilk gün 1 çay kaşığı ikinci gün 1 tatlı kaşığı üçüncü günde 1 yemek kaşığı sonra havuç haşlaması yapıp ilk önce 1 çay kaşığı havuç dan verip sonra patates püresi verebilirsin ikinci gün 1 tatlı kaşığı üçüncü günde 1 yemek kaşığı olacak şekilde arkalarından yine patates haşlaması bittikten sonra kabak haşlaması 1 çay kaşığı verdikten sonra patates havuç karışımından istediği kadar ikinci gün 1 tatlı kaşığı yine karışımdan istediği kadar üçüncü günde 1 yemek kaşığı ve yine karışımdan istediği kadar olacak şekilde çeşitliliği arttırabilirsin sebzeler bittikten sonra sebze püresi yedirirken ara öğün olarak meyveye geçebilirsin bu şekilde bütün tadımları bitirdikten sonra artık kahvaltı öğlen ve akşam yemeği şeklinde menü oluşturabilirsin ben ilk sebzelere geçtim sebzelerden sonra yoğurt sonra meyveler tabi her ay yiyebileceği sebze ve meyve çeşitliliği sınırlı netten çeşitlerine bakıp ona göre bir plan yapabilirsin yazdığım şekilde ben 5 aylıkken başlamıştım ama sadece tadım yapmıştım çay kaşığı kadar verdim hep tam bir öğün niyetine vermedim artık 6 aylık oldu başladım 1 yemek kaşığı kadar vermeye