Ayserose61 resim çok net değil ama egzamaya benziyor . Benimde bebeğimin vücudu böyle oldu . Şimdi doktorumuzun tavsiyelerini söyleyeceğim ama illa yap demiyorum . Kesinlikle iyi bir doktora götürmelisin .öncelikle alerji yaptığını düşündüğün şeyide ne sen nede bebeğin yememeli . Örnek veriyorum süt zarar veriyorsa içinde süt bulunan, sütle yapılmış türevi şeylerdende uzak duracaksın . Peynir , labne , kaşar , tereyağ , yoğurt , süt tozu ile yapılmış hazır paketli gıdalar ( çikolata , bisküvi vs ) . Yani çok dikkat etmelisin .
İlk gittiğimizde ;
((Balaban pomat (1 hafta )
Euomovate krem kullandım (5 gün ) ))ama bunları siz doktor söylemeden sakın kullanmayın .
Bioderma insentive baume nemlendirici ile günde 3-4 kez bütün vücut nemlendirilecek.
Her banyo sonrası saf beyaz vazelin sürülecek .
Bioderma abcderm foaming şampuan kullanılacak .
İyi bi deri- kan testi yapılması gerek . Bağışıklık sistemine , metabolizmasına bakılması lazım . Bunlarda etkilenirse çocuk gelişmez . Bize doktor o yüzden çocuk zayıf kalmış biraz ek mama yazdı. Bide özel mama yiyecek o market mamalarından yiyemez . Zaten devlet karşılıyor . Kan ilacı , multivitamin , probiyotik kullanması gerek.