mutlukalp21 Çocuğumun genzine kaçması dan çok korkuyorum. Emzirmeye korkar oldum sağiyorum ama yine de tazyikli geliyor ne yapmam lazım başına gelen var mı yardımcı olabilir misiniz
Aley_ mutlukalp21 Bebeğin kafasını daha dik tutup emzirmeye başlamalısınız. Emzirmeden önce eliniz ile bir iki kez sıkın sütü öyle vermeye başlayın. Başı dik olursa boğaza kaçma riski çok çok az olur. Bir de doktorum emzirmeye başladığın ilk dakika elini makas yap göğsünü iki parmak arasına al öyle başla fazla geldiğini düşündüğünde sıkıştır meme ucunu süt biraz dursun sonra devam et demişti. Zamanla geçiyor zaten.
Pepito mutlukalp21 baslarda oyle olur sonra terbiye olur sutunuz miktari azalir daha normal akar ve bebek de o tazyikli sutle veya yogun gelen sutle basa cikmayi ogrenir. Biraz zaman. Tazyikli geldiginde cikartin agİndan bir yere akitin ve ucunu da azicik sikinca daha hizli durulacaktir. Sonra yeniden emzirin. Zaman zaman zaman 🌸
EsraArslan4525 mutlukalp21 benim sürekli öyle geliyor bebek çektikçe süt kaynarmış o yüzden öyle hızlı gelirmiş
Adanurymn mutlukalp21 benim ilk emmeye başladığı zaman sut inince tazyikli geliyo emmeye devam ettikce duzeliyo alisiyo yani bebek ama her bebek bir olur mu bilemedim zaten sagmayla o tazyik bence gitmez cunku ben elimle sağarken tazyiklo gelmiyo bebegim emmeye baslayip sutun inmesini saglayinca oyle akiyo
mutlukalp21 Aley_ tamamen dik tutmaya çalışıyorum ama yine de yetişemiyor yutkunma ya emmek istiyor ağzına süt dolunca genzine kaçırıyor. İnşallah geçer bu çok korkunç tıkanır gibi oluyor çırpınıyor genzine kaçınca
mutlukalp21 EsraArslan4525 evet doktor sağın ilk önce dedi ne kadar sagarsam sagayim o emdikçe tayzikleniyor
mutlukalp21 eceyiilmazm çok zor çok korkunç birsey çok şükür süt var demmeki diyor herkes ama emzirmeye korkuyorum
CerenCyln eceyiilmazm bende de bu durum var, dualarla emziriyorum resmen. Ne zaman geçti 27 günlüğüz şuanda.
nursocum mutlukalp21 bebeğin kafasını iki elinizle arkadan sıkıca tutun ve kahverengi bölgeye tam olarak ağzına almasına özen göster ve göğsüne göm kafasını o zaman çok güzel içer
mutlukalp21 nursocum öyle daha çok boğulmaz mi ben ucundan emsin de kafasını geri çekebilsin süt çok gelince diye uğraşıyorum bide ben bastirsam boğulur memede
Bensum mutlukalp21 ilk saniyelerde tazyikli gelirken ağız mendiline akıtın o sütü. Sonra duruluyor zaten süt emzirmeye başlayın. Ben öyle yapıyorum
mutlukalp21 Bensum evet ağzından çıkarınca vermiyorum tazikliyjen aksın bitsin diye sonra tekrar aldığında yine tazyikli oluyor yetistiremiyor bu sefer emme ile yutmayi kaçıyor boğazına
ZMK mutlukalp21 tek yapmanız gerekn şey emzirmeden önce biraz sağmak ne çektim o tayzikli sütten benn
mutlukalp21 ZMK sağiyorum bazen 100 cc kadarr Bi biberon bile sağiyorum rahat emsin diye ama yok emerken yine tazyikli oluyor
nursocum mutlukalp21 yok canım hiç bişey olmaz burnundan nefes alıyor zaten. Burnu açık olsa hiç bişey olmaz. İki parmağınla büz memeni ağzına girince hepsini almasını sağla
Elfydr mutlukalp21 belirli bir süre sonra bebek alışıyor. Yani genelleme yapmayayım ama benim bebeğim oyle oldu. 6.5 aylik olduk hala ara sıra tıkansada.
Khazely mutlukalp21 benim de öyleydi hala bazen de öyle dolu olunca 2 ayına kadar 2 kez bebeğime müdahale etmek zorunda kaldım toparlayamıyordu ama artık öksürüyor bekliyor filan dinleniyor ya da sütüm eskisi kadar olmadıgından rahat emiyor çene de kuvvetlendi 4 ay olacak ama ilk 2 2.5 ay korkarak emzirdim sağıp emzirince de süt çoğalıyordu daha da tazyikleniyordu pek Bi çözüm bulamamıştım ben 🤷♀️
serebro mutlukalp21 sanırım bebeğiniz çok küçük, ilk zamanlar vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretiyor ve bebeğiniz henüz hızlı süt akışıyla baş edemeyip sürekli boğulma hissi oluyor. Zamanla geçiyor göğüsler terbiye oluyor bebek de daha iyi emmeyi öğreniyor
serebro serebro bizde 3.ayda yavaş yavaş azalıp 4.ayda iyice düzene girmişti emmesi de tazyik de gazı da, pes etme süreç bu gögusunden aşağı hizada tutma bebeğin göğüsü doğru tuttuğundan emin ol sık sık gazını çıkar öyle öyle herşey düzene girecek
Aybikesuna mutlukalp21 benimde öyleydi her emzirme de çocuk öksürürdü bende çok korkardım ama geçmiyyor o benim şuanda 8 aylık hala ilk emmeye başladığında bir uyuşma oluyor göğsümde sonra tazyikli akıyor bir o büyüdükçe baş ediyor onunla