alpsmommmmm Bu durumda şu yolu uyguluyorduk işe yarıyor. Öncelikle bu gelişiminin parçası. Duygu dürtü ve davranış üçlüsü. Böyle anlarda duygusunun ( sinirlenme) davranışa ( vurma) dönüşme sırasında ufak bir bosluk vardır o anları iyi gözlemleyip ona duygusunu anlamasında yardımcı olmalıyız. örneğin; Sana izin vermediğim için kızgınsın. bu senin için zor olmalı, seni anlıyorum ve yanındayım. Ellerimiz oyun oynamak için sevmek için var, kendine ( veya baskasına) vurmana izin veremem. İstersen araba istersen lego oynayalım mı gibi sakin şefkatli bir konusma gerçekleştirebilirsiniz. bunu mutlu oldugu zamanlarda da duygularını aynalamak için kullanın ki duygularını anlayabilsin. çok kriz halindeyken birşey anlatmadan bekleyin yanına cömelip, istersen sarılalım yanındayım biraz sakinleşelim diyebilirsiniz sonra anlatırsınız. aglama sus yapma gibi cümleler kullanmamalısınız. siz bunları sık sık tekrar edeceksiniz ve o ögrnecek ama bazen tekrar krizler olacak cunku henüz beyinleri bizim gibi çalışmıyor o yüzden basarısız oldum zaten anlamıyor beni m cocugum da böyle aglar kızar falan diye düsünmeyin, o kaydedecek zamanla gelişecek.