Melike_elanur 4 ay 20 günlük kızım ek gıdaya başladık mama içtiği için sebze pureleri verdim 3 gün kuralı ile yoğurt falan da verdim ama muhallebi yapmak istiyorum meyveli falan yapanlar nasıl yapıyorsunuz ölçü. Tok tutsun gece uyanmasın istiyorum gece mama yapması çok zor uyku sersemi 😩😧
Deletedmom345 Melike_elanur İstediğiniz kadar tıka basa yedirip uyutun ama alışkanlık edindiği için yinede kalkacaktır. Bu arada doktor onayı ile mi başladınız ek gıdaya? Yani 4 aylık bir bebeğe sebze püreleri,muhallebiler çok çok fazla.
Ninattanuvanza Melike_elanur sevze pürelerini nasıl yaptınız ve hangi öğünlerde gğnde kaç defa yaptınız
Gizem10 Melike_elanur hangı sebzeyle başladınız nasıl yaptınız püreleri? Bızım doktorumuzda başla dedı 4 aylık muayenesınde ben hala cekınıyorum. Yutamassa dıye. Yogurt ve havuç suyu verdım. Şu hero babynın gece mamasından verdım bır sıkıntı cıkmadı. Kıvamı muhallebı gıbı oluyor tok tutar sandım ama bızım kız yıne doymadı 😂
Papatyal Melike_elanur canim yarim cay bardagi suya bi yemek kasigi irmik bi cay kasigi pirinc unu koy 5 dkk pisir bi tabagada elma rendele catalla ez muhallebiyi ezdigin elmanin uzerine dok ve son olarak da uzerine bi tatli kasigi pekmez ilave et hem doyurucu hem lezzetli benimki severek yiyo ☺
Melike_elanur Deletedmom345 evet canım doktor başlattı yoğurtla başladık az az devam ediyorum gece yatmadan veriyim diyorum muhallebiyi de 😊
Melike_elanur Ninattanuvanza önce havuç verdim haşlayıp çatalla ezdim az z.yagi koydum sonra kabak patates diye gittim 3er gün verdim
Melike_elanur fduygum yoğurtla başladım canım 1.gun 1 çay kaşığı 2.gun tatlı kaşığı 3.gun yemek kaşığı olarak verdim 3 gün kuralı. Alerjik bi reaksiyon varmı diye az az veriliyor
Melike_elanur Gizem10 yoğurt ve havuç kabak patates diye devam ettim şimdi meyvelere geçtim canım yutar merak etme bazılarını severek yedi ama bazılarını oguruyo😊 bide 3unu karıştırıp sebze püresi yaptım az suda haşlayıp blendirdan geçirdim (havuç patates kabak)
Mzgnugursain Gizem10 canım yarım çeyrek patates yarım havuç yarım kapak bir yemek kaşığından çok az pirinç yada şehriye hepsini beraber haşla çok az çay kaşığı kadar zeytin yağı pişene kadar kaynat sorna çatalla ezersen yutamayabilir robota ver
Melike_elanur Papatyal sağol canim😊 dün sadece irmikli armutlu yaptım az pekmez döktüm severek yedi .😋
fduygum Melike_elanur canım çok saol şimdi bu uç gün kuralı nezmn bittiyo neye geçiyosnz bende soruyorum sana ama ilk çocuk bilmiyorumda
Melike_elanur fduygum benimde ilk çocuk canım sıkıntı yapma çok araştırıyorum 😊 ilk tadimlar bittikten sonra ikili falan karışımlar yaptım. Havuç kabak patates haşlayıp blendirdan geçirdim . Mama içmeden önce veriyorum alışsın yesin diye mesela sabah uykusundan sonra sebze püresi ikindi yoğurt veriyorum bazen az pekmez koyuyorum yoğurda akşam 8 gibi yatmadan da muhallebi verdim dün.
Melike_elanur Etibrownimm küp küp doğruyorum cezvede hasliyorum az suyla suyuyla da eziyorum buharda haşlama dağa iyi ama buharlı pisiricim yok😊
Zeyyy Melike_elanur 1 tatlı kaşığı organik pirinç ununu az suda pişir bi tabağa 1 kaşık yoğurt pişen pirinç unu ve içine ayına göre asılmış yada rendelenmiş bi dilim elma, armut,avakoda, muz,ayva dan birini koy mis gibi yesin 😊
Zeyyy Melike_elanur 1 çay bardağı çok fazla ben göz kararı ayarlıyorum ama az koy üstüne çıksın un baktin az geldi az daha koyarsın suyu