Nefesim-21 Kızlar bebeğime ek gıdaya başladık ve doktorumuz hıpp organık tahıl bazlı ek gıda almamızı söyledi pirinçli olanı tercih ettim fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. Kullanan varsa nasıl yapıldığını anlatabilir mi lütfenn. Mamayla karıştırılıyormuş
Mom299 Nefesim-21 ben yapıyorum canım mamasına katıyorum hipp pirin unluyu ben 3çe 3 yapıyırjm 8 aylık bebegim ve 7 cc yapıyorum öle olunca
Nefesim-21 Mom299 yani 150 cc suya normalde 5 ölçek mama koyuyoruz ya. Bunda kaç cc suya kaç cc pirinç unu koymalıyım 4 buçuk aylık. Doktoru yarı mama yarı pirinç unu da koyabilirsin dedi
Damla29 Mom299 meraba bu kullandıgınız mama nasıl bir mama bizde ek gıdaya yeni geçtik merak ettim nasıl veriyorsunuz kasık maması gbi bişeymi acaba
Angelius Kendiniz ayarlıyorsunuz kıvamını çok katı yapmayın tükürüyorlar ilk başta Varsa formül mama yerine anne sütüylede yapabilirsiniz 6 aylık için 45 ml den fazla sıvı koymayın ilk etapta çoğunu yemiyorlar baktınız yiyor arttırırsınız
Nefesim-21 Angelius anne sütü yok ki maalesef. Ay anlayamıyorum ki ne kadar su ne kadar mama ve ne kadar pirinç unu koymalıyım 4 buçuk aylığa
Angelius 30 ml su koyun 1 ölçek formül mama koyun sahlep kıvamında olacak kadarda pirinçli ek gıda koyun baktınız yiyor aynı şekilde arttırın
Mom299 Damla29 https://imgyukle.com/i/NxEjhIkullandıgım bu mamalar canım bunların içine katıyorum ben formül mamayı bazen kasıkla veeiyorum bazende biberona koyup veriuorum ama biberonun dekiginden gecmiyorlar ben alıstırma bardagına koydum öle veriyorum mamasını bazende kasık seklinde içte
Angelius Nefesim-21 rica ederim biraz alıştıktan sonra kıvamını arttırıp muhallebi gibi yaparsınız ilk etapta çok koyu olunca adapte olamıyorlar
Damla29 Mom299 teşekkür ederim ben bu mamalardan görmüştüm ama biraz daha ek gıdya geçmesi lazım galiba yemesi için şuan ufak kavanozun yarısını bile zor yiyor ne zaman tamamen ek gıdaya geçicez merak ediyorum
Mom299 Damla29 6 aylıkken tadım yapılıyor canım ama benim bebegim alerjik bebek oldugından 4.5 aylıkken direk ek gıdaya gectim ben hiç zorlanmadı çok şükür benim bebegim