squirtle Merhaba kızlar oğlum beş ay on günlük doktorumuz yavaş yavaş tadımlara başlamamız gerektiğini söyledi ben de kabak püresi ile başlayım dedim ama halamla konuştuğumda ona da doktoru sebzelerin zaten alerjik olmayacağını üç gün kuralının yapılması gerekmediğini sadece meyveleri üç gün yapıp direk sebzeleri yemek şeklinde vermesi gerektiğini söylemiş benim de aklım karıştı sizler nasıl yaptınız☺️
huzunkovankusu squirtle merhaba canım, evet 3 gün kuralıyla her şeyi artırarak sırayla karıştırmadan dene. Önce bir çay kaşığı, sonra bir tatlı kaşığı, sonra yarım su bardağı. Alerjen sebze yok diye bir şey yok maalesef hiç belli olmuyor. Soğan bizde alerji yaptı mesela 🤦🏻♀️ Oğlumda çoklu besin alerjisi var. Ispanak alerjenmiş onu biliyorum. Bir de balkabağı demişti alerji doktorumuz. Bu ikisine dikkat edebilirsin ☺️ Sorun yaşamazsın inşallah 🤲🏻
Pepito squirtle malesef… oglumun etten cok sebzelere alerjisi var. Hepsini 3 gun kuraliyla deneyerek verin. Alerji yapan besin olduysa 1 hafta boyunca hem onu vermeyin hem yeni besin denemeyin. Sonra tekrar uc gun kuraliyla baska besin deneyin. Sevgiler🌸
dontsleppyunhappy squirtle sebzeler alerjik olmaz mı. Özellikle çekirdekli olanlar. Bize kereviz alerji yapmıştı mesela. Zor ama deneyerek buluyorsun. 3gün kuralına mutlaka dikkat edin.
squirtle huzunkovankusu saol canım☺️ Bn o zaman kabak püresiyle başlıyım☺️Haşladım kabakları çatalla ezdim ama böyle ip ip oldu çekirdekleri var oğlum yiyemicek gibi geliyor siz nasıl yaptınız
huzunkovankusu squirtle Yeşil kabak mevsimi değil diye hiç denemedim açıkçası 😄 Güzelce haşlayın onları. Buharda da haşlayabilirsiniz besin değerini kaybetmemesi için. Çekirdek varsa onları ayırabilirsiniz. Kalanı da güzelce ezin çatalla öyle verin ☺️
squirtle huzunkovankusu aynen canım buharda haşladım ama lif lif oldu acaba tam haşlanmadığı için mi bilemedm şimdi blenderden geçirdim
pilavustutavuk Alerji yapmasa bile pişik ve gaz yapabilen sebzeler var. Oda huzursuzluk yapıyor bebeklerde.. Brokoli, karnıbahar, pancar, lahana bunlar gaz yapar. Bamya, ıspanak alerjik bir sebzedir. Belli bir aylari var kullanmaları için
squirtle pilavustutavuk aynen canm o listeye baktığımda ilk kabak havuç patates vardı onları denicem bakalım☺️