dygumerve Merhaba sevgili anneler. Öncelikle amacım kesinlikle kıyas yapmak değil her bebeğim farklı olduğunun sağlıklı olmamın en onemli şey olduğunun bilincindeyim çok şükür fakat içten içe kendimi yiyorum. Bebeğim alerjık bi bebek kaçak yapmadan sut ve yumurta diyeti yaptığımı dusunduğum halde kakada ara ara kan gormeye devam ediyorum. Sanırım alerjısı farklı bır seye ama neye olduğunu da deneme yanılma yoluyla bulamıyorum.bu ay bebeğim sadece 300 gram almış. Sağlıkocağı çok çok az mama takvıyesı gerek doktorla gorusun dedi zaten yeterlı olmayan sutum bu alerjı muhabbetinin diyeti stresi ve gozyaşışla en aza indi. Doktor kilosu normal bu ayda bıyle olur mamaya gerek yok dese de benım içime sinmedi ve ıki farklı marka mama aldık ıkısını de katiyen içine ne koyduysak bebeğim almadı geri veridi. Asıl sorum şu sizlerde durum nedir gerçekten 5. Ay kilo alımları bu civarda mı oluyor yoksa bebeğim gerçekten aç kaldığı ve miminal seviyede beslendığı için mi bu kadar az kilo aldı. Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.💐
Mu-Mi dygumerve Benim kızım da alerjik bebek 3. Ayında sadece 400 gr almıştı şuan 4 ayligiz bu hafta gidicez ama pek kilo almış gibi durumuyo bence 400 gr 5. Ay için iyi bebeğinizin kilosu kaç tabi doğum kilosu da önemli birde ek gıdaya başladınız mi
dontsleppyunhappy dygumerve benimki de alerjik ama biz hipoalerjenik mamayla besliyoruz sadece. Ayda 800 gr veya 1 kilo alırdı o dönem. Siz alerji testi yaptrmadan mı diyete girdiniz. O zaman sütün kaliteside etkileniyor sanırım. Bi deri testi yaptırın alerji uzmanıyla görüşün. Cocuk doktorları kendi kendine yönlendiriyor işte. Banada öyle yaptılar egzamamız tavan yaptı.
Cherryblossom dygumerve benimde bebegim alerjik doğdugundan beri diyet yapıyorum diyebilirim. Baslarda cok iyi olan kilo alımı 400 lere kadar dustu ama doktorumuz bunu hic sorun etmedi. Anne sütü alan bebeklerde 400 gr civari kabul edilebilir. Bizde 5 aydayız. Hele bi ay daha gecsin o zaman belki dr mama der. Bakmayın siz ebeye vs. Gelisim takibi önemli onu da dr yapıyor. Alerji mamalari malesef cok kotu ama biz bir formul bulduk. Hipp in organik pirinç mamasi var SÜTSÜZ. Onu anne sutuyle yapıyorum hem tok tutuyor hem de besleyici oluyor kilosuna da destek olur. Sorabilirsiniz doktora🌸
dygumerve Mu-Mi 400 değil 300 gram aldı bu ay bebeğim. 3.400 kilo doğdu şu anda 7 kiloya yakın. Ek gıdaya da bugün yarın başlayacağım dün beş ayını doldurdu.
Elifadakrt Bebeğim 5 aylık kontrolünde 6450 gr çıktı. Süt ve süt ürünlerine, mısıra, çileğe, fıstığa ve bir kac biseye daha alerjimiz var. 5 ay 12 günlügüz 1 haftadır tam pirinç unu ve bebek irmiği veriyorum içine biraz pekmez ve muz ekliyorum
dygumerve Elifadakrt Bende sizin gibi yapacağım nasip olursa tadımlardan sonra. Allah bebeğinize sağlık sıhhat versin inşallah
dygumerve [silindi] Bebeğim şu anda 7 kiloya yakın. Son ıkı aydır kılo alımı dusuk ondan once çok ıyıydı.
dygumerve dontsleppyunhappy Burcu hanım şöyle ki benım yaşadığım şehirde ozel veya devlet hiçbir hastanede alerjı uzmanı yok. Gittiğim gunden beri diyet bile onermeyen zamanla gececek diyen doktorlar oldu. Kime goturduysem huzursuzluğu dokuntusu veya başka bir rahatsızlığı yok diye genel tabloya bakarız genel tablosunu da ıyı bulduk diyerek sadece diyet onerdiler ,zamanla geçecek dediler. Son gittiğimizde ben çok ağlayınca kan alındı ankaraya yollandı bunlarda kesin sonuç vermiyor deneme yanılma yoluyla bulacaksın denildi.
ezogelinn dygumerve her ay 1200 grdan aşağı almayan kızım 5. ve 6.Ayda 200 gr almış Bende çok kafaya taktım bakalım ayın 15. Nde 7 aylık olucaz kontrole goturucem tekrar ebe bu aylarda normal dedi ama benim de içim rahat etmedi
YagizAlppp dygumerve biz de bugün tam 5 aylık olduk ama ek gıda iÇin erken değil mi daha ben de çok kararsızım
[silindi] dygumerve 5. Ayda kilo alımı yavaşlıyor diyorlar genelde benim bebeğim 2475 gram doğdu şuan 6 aya girdi yaklaşık 1 ayda 200 300 gram almış 8 kilo şuanda kilo alımı çok yavaşladı benimkininde doktor normal dedi çok hareketli zaten ama mama yiyor oğlum siz emzirdiğiniz için belki yavaşlamıştır diye düşünmüş olabilir doktorunuz ki zaten sağlık ocağı yavaş demiş doktorunuz dememiş bence kilo konusunda doktorunuzu dinleyin illaha emzir demicektir isterseniz söyleyin hani mamada vereyim emzireyim diyede ben bebeğime hem aptamil veriyorum hemde kaşık maması olarak arı mama veriyorum katı besleniyor yani ama yine kilo alımı durma derecesinde
dygumerve YagizAlppp Gonul ister bir ay daha bekleyelim fakat ne bileyim bi umut belki ıyı gelır severek yer yetmeyen sutume destek olur dıyorum. 4. Ayda bıle tadımlara başlayan var. Sutunuz dolu dolu ise bebeğiniz doyuyor ve gerekli kiloyu alıyorsa siz bir ay daha bekleyın tabı.🌼 minik minik başlangıç yapacağım birkaç güne bende.
dontsleppyunhappy dygumerve anladım. Ne diyim çok geçmiş olsun. İnşallah bir şeye alerjisi çıkmamış olurda sizde dilediğinizce meme veya mama verebilirsiniz.
Eladerin Bizde 3 gün sonra 5.ayına giricez,bu aya kadar 1kg aldı hep .4.ayında ishalle başlayan teşhisi alerjiye dayanan belirtiler yüzünden sadece bu ay anne sütü ile 350 grm almış ,kendim alerji diyetindeyim 3 haftaya yakındır.