Cinar24 1bucuk aylik bebegimde sut alerjisi cikti daha dogru belirtileri oldugu icin doktor iki haftalik sıkı diyet dedi. Mutfakta neye elimi atsam sut urunleri var atistirmalik birsey yiyecek olsm yok tatli yemek istesem yok ne yapacagimi sasirdim her onume geleni sorguluyrum 🤦♀️ Vita yaginda sut urunu var mi birde diyelim bilmeden sut urunu olan birsey yedim bebegimde etkisi buyuk olur mu
PortakalliKahve Cinar24 diyete baştan devam etmelisiniz. Meyve ile bal yiyin tatlı isteğinizi de bastırır. Yulaf da yiyebilirsiniz, baya da besleyici.
yigitalininannesi_- Evet Vita yağında süt ürünü var ben pekmwzden elde edilen tatlıları tüketiyorum kuru üzüm kuru kayısı zamanla alışıyorşunu Bu arada size bir şey soracağım bebeğiniz ilk doğduğunda mama kullandınız mi Ben kullandim
Cinar24 yigitalininannesi_- ikinci günü bir defa vermistim mama ilk gun baya emmisti sonra süt olmadi ikinci gün
Cinar24 PortakalliKahve haklisiniz yulaf kullanabilirim👍Tek seferlik kaçamakların etkisi buyuk olur mu acaba bebeğimde
yigitalininannesi_- Cinar24 acaba hiç mama vermeseydim oğlumda süt alerjisi yine de olur muydu merak ediyorum sezeryan oldum ilk gün sütm geldi keşke pompa ile sagip verseydim
PortakalliKahve Cinar24 her bebek farklı tepki verir ama şöyle örnek vereyim. Bende kaçamak yaptım sabahında oğlumum elinde kırmızı noktalar vardı, kaşları kızarmıştı. Akşama kadar geçti ama birazda alerjinin ciddiyetine bağlı
Cinar24 PortakalliKahve ilk belirti mukuslu kakaydi hemen goturdum doktora normal dedi ama normal olmadiguna emindim cunku bir aylik bebek 5 6saat ancak uyuyordu sürekli ikinma zorlanma kizarma var mi yuzunde bazen kafasinda nokta seklinde kirmiziliklar oluyodu kakakasini 5gun yapmayinca ben kendim diyete basladim cunku sut alerjisi belirtilerinin cogu vardu tekrar doktora gittim dokuntuleride görünce evet muhtemelen sut alerjisi var iki hafta sıkı diyet uygulayacaksin tekrsr bakicaz dedi
PortakalliKahve yigitalininannesi_- bunun mamayla neden ilgisi olsun ki ? Ben mama vermedim ama benim oğlumunda alerjisi var. Ne yazıkki şuan her 10 çocuğun 3 ünde var bu durum. Kendinizi suçlamayın bu bünyesel bişey 🌸
Cinar24 yigitalininannesi_- mamadan kaynakli olsa mamayla beslenen btun cocuklarda olurdu ve zaten bu alerji bircok yenidogan bebekte oluyormus ama farketmiyormuslar bebek oyle aglayarak buyuyo gaz sanci saniyo insanlar
yigitalininannesi_- PortakalliKahve öyle mi inşallah alerjiniz çabucak geçer mamadan kaynakli degilmis demek eşimle birlikte kendimizi suçluyorduk cevabınız için teşekkür ederim 💐