050620 Kızlar 9 ay 2 günlüğüz bebeğime artık portakal verebilir miyim meyve ile hiç aramız yok muz elma bunları hiç yemiyoruz bir kaşıkta öğürüyoruz ayva dışında meyve yemiyor portakalı denemeyi düşünüyorum o da ekşi gelecek belki ama denemekte fayda var
esra89 050620 ben 6aylıktan beri veriyorum şimdi 7 aylık oldu meyve süzgecinin içine koyuyorum mandalinada çok seviyor zararlımıymış ondan da haberim yoktu 😀
Devrinkadini 050620 abartmadigin sürece bence bişey olmaz ben 7aylikken vermeye başlamıştım tam mevsimiydi alsın vitaminini günde iki dilim veriyordum suyunu soruyordu
mom093 050620 Ben bebegime 7 aylıkken sıkıp suyunu icirdim oda belki 5 6 yudum icti icirmez olaydim bebeğim o gün acillik oldu doktora gittim doktor asla 1 yaşından önce vermemem gerektiğini söyledi canim aşırı asitli diye elma suyunu vermeyi dene bence
mom093 esra89 evet cok asitli ve su anda onun icin cok erken bende 7 aylıkken sıkıp suyunu verdim o gun bebegim acillik oldu oyle cok da icmedi yani 5 6 yudum kadar doktor asla 1 yaşından önce vermemem gerektiğini söyledi kotu bir tecrübe oldu benim için postalarımda var hatta daha detayli bakabilirsiniz bence vermeyin
050620 Devrinkadini yok istesemde abartamam zaten zannettiğim kadar yemez de azıcık ta olsa bir vitamin girsin diye uğraşıyorum meyve ile aramız hiç yok
mom093 Devrinkadini canim istersen yanlis yönlendirme yapma abartmadigin sürece birşey olmaz deyip gecme cunku bebeğim 7 aylıkken 5 6 yudum kadar icti ve biz o gece acillik olduk portakal cok asitli ve cok zararli 1 yas alti bebege meyve ve sebzelerin yararı oldugu kadar zararları da olabiliyor
esra89 Linamommg alerji riski yüksek 1 yaşına kadar verilmemesi gerekiyor yazmışlar biZde sıkıntı olmadı ama yinede dikkat edeyim bari
Devrinkadini mom093 ya dediğim gibi bebekten bebeğe değişir benim bebeğimde olmadı tabiki veripte aman su arkadaş şöyle demişti bişey olmaz demiycek bebeğin kakasını gazını alerjik reaksiyon gösterip göstermediği kontrol edip öyle vericek
Havvana 050620 biz de 9 aylık sayılırız daha önce tadına baktırmıştım ama çok gaz yapmıştı uyumamistim bebegim o yüzden denemeye cesaret edemedim bi daha 🤷🏻♀️
ozge3747 050620 Portakal 1 yaş öncesi verilmiyor ama 10-11 ay gibi 3 gün deneyip vermiştim ben. 9 ay erken bence.
mom093 sariKizim_akKizim kesinlikle üstüne basa basa yaziyorum diyorum ki cok erken olmaz ben o hatayi yaptim 7 aylıkken bebegim acillik oldu doktor asla 1 yas öncesi vermemem gerektiğini söyledi kimisi yazmis ki alerjisi yoksa ver bebekten bebeğe değişiyor falan filan anlatıyorum yok
mom093 Devrinkadini portakal cok asitli bir meyve ve asla 1 yas alti bebeklere verilmemesi lazim doktor ozellikle üstüne basa basa soyledi bana bizim icin bile cok asitli ki kaldiki bebekler ayrica bebeğimin hic bir seye alerjisi yok kimse ayni hataya düşmesin bence sizde vermeyi kesin
Devrinkadini mom093 zamanı geçti zaten canım vemriyorum şuanda ama iki ay filan sulu olan portakallar dan yemişti yani bişey olmamıştı