Miniko42 Kızlar bebeğim 24 günlük tırnaklarıyla yüzünü cizmesin diye eldiven giydiriyorum onu acta olsa tokta olsa emiyor emzik denedim almadı eldiveni cikarsamda yüzünü çizer sanki siz bu aydaki bebeklerinize giydiriyor musunuz yoksa elleri açık mı duruyor eldivensiz
GulAkkaya Miniko42 23 günlük kızım, giydiriyorum daha tırnaklarını kesmedigimiz için yüzünü çizer, mikrop kapar . Bence giydirin zorla. 40′ı çıktıktan sonra eldiven çıkartılır bizde
Bebegimm1 Miniko42 2haftalikken cikarttim.tirnaklarini 1hafta icinde kestim her hafta uzuyor cunku.bir yerde yazı okumustum linkini de atim size
Rules Miniko42 oğlum doğduğunda 8 gün hastanede kaldı çocuğu bi getirdiler yanıma elleri kat kat derisi dökülmüş. Başta anlam veremedim hemşire havasız kaldığı için öyle dedi tabi o kadar sıkıntılı süreçte doktora sormak hiç aklıma gelmedi. Meğer hiç çıkarmamışlar kuzumun eldivenlerini pişmiş resmen çocuğun elleri. Ben losyon sürdüm gün içinde. Çıkardım eldivenlerini kucağımdayken falan elini yüzüne götürmesine izin vermedim takip ettim özellikle emzirdiğim zamanlarda. Hiç çıkarmazsanız mahvoluyor elleri gün içinde çıkarın kucağınızdayken müdahale edersiniz yüzüne götürürse hava alsın bebeşin elleri
Miniko42 GulAkkaya sizde kesmediniz dimi tirnaklarini ne zaman kesmeyi düşünüyorsunuz peki ben acaba el gelişimi açısından kesiptr ellerini açsam mi diye düşünmüştüm
Miniko42 Bebegimm1 evet bende bunlar için keseyim diyorum ama korkuyorum da biraz kesmeye etini kistiririm falan diye
Saglikci Hiç eldiven giydirmedim birkaç çizdi sonra bıraktı. Bence eldiven giydirmek gelişimi için yüzünü çizmesinden daha zararlı. Ayrıca dokununca çok rahatlıyorlar
Mom987 Miniko42 Eldiveni çıkarıp tırnaklarını kesip törpüleyin çizmez zaten onların hücreleri çabucak yenilenir.
esmirna16 Miniko42 ben sadece uyurken eldiven takıyordum onun dışında hep çıkardım. Bir kaç kişi daha yazmış hatta gelişimi için çok önemli çıplak olması.
Balyanakyed Miniko42 ilk doğdugunda bir kere hemşire giydirmiş, ben bi dahs hiç giydirmedm. Tırnaklarını hep kestim veya törpüledim
MKeremsMom Bizim doktorumuz da doğduğu gün vücut ısıyı dengeleyene kadar takılmasından yana. Ama sonrasında zaten görmüyorlar ve dünyayı elleriyle keşfediyorlar, eldiven takmak zararlı gelişimi geriler demişti.
Ahimess07 Miniko42 eldivenini çıkartın yüzüne dokunsun keşfetsin kendini. Tabi tırnaklarınıda kesin. Tırnakları çok keskindir ama hemen geçiyor ız kalmıyor
Deneyimsizanne Miniko42 Minik tırnak makaslarından alın, onlarla çok kolay kesiliyor. Doktor bize tirnaklarini kesebilirsiniz dedi. Eldivende arada takıp çıkarıyorum elleri üşürse. Özellikle emerken birakin memeye temas etsin dedi doktor. Guven duygusu icin cok onemliymis. Oglum 44 gunluk bu arada🐣