Koalina Kızım 13 aylık Kilo alımı biraz yavaş diğer ay alerji testi yapılıcak genede ben bugünki menümü yazayım anneler iyimi eksik mi akıl vermiş olursunuz bana. sabah 9 da süt verdim öğlen 12 buçukta tarhana çorbası 4 buçuk kavanoz mama (kendim yapıyprum) 5 buçukta meyve verdim 8 de balık ve çorba yedi tekrar yatarken muhallebi yapıcam sizler nasıl yapıyorsunuz anneler
nzlkc Koalina benim bebeğim 15 aylık bir yaşından beri. kahvaltı bir yumurta, biraz peynir, bal, domates öğlen ve akşam çorba, sebze yemeği ne varsa bir kase yiyor. İki öğünden birinde yoğurtta ekliyorum. birde arada meyve.
File351047 Koalina 14 ay 10 günlük bebeğim sabah kahvaltı yapıyor (yumurta, pekmez, peynir, salatalık, zeytin) uyumadan önce meyve yiyor akşam üzeri çorba ve kefir içiyor. Akşam yemeğinde biz ne yersek onu yiyor gece yatmadan önce 180-210 cc kadar mama içiyor.
GoGirl Koalina sabah kahvalti veriyorum Oglen yemek ispanak pirasa bakliyat yemekleri et kofte makarna manti pilav evde ne pisiyorsa Uyumadan mama iciyor 90 cc Ara ogun meyve yogurt Aksam yine ne yemek varsa Yatmadan 180 cc mama Ben hic corba vermiyorum kendide cok sevmiyor doktorda cogunlugu su old icin gerek yok dedi
Koalina nzlkc Yapıyor ama bugün yaptıramadım sabah normalde sabah 7 8 gibi süt içiyor 10 gibi kahvaltı yaptırıyorum
Koalina nzlkc Yoğurt bende veriyorum ama bugün balık yediricem diye yedirmedim peki bal veriyormusunuz çocuğunuza
nzlkc Koalina evet kahvaltılarında bal veya pekmez veriyorum. Bazı doktorlar bir yaş bazıları 2 diyor. Ben hafif denettim birkaç gün. Bir sorun görmeyince verdim. 12 aylıktan beri yiyor
mozaik File351047 merhaba ben de kefir aldım ama henuz vermedim. Sütu verdiğimiz gibi mi veriyorsunuz ? Sulandirarak ya da yemege katarak mi ? Nasıl vereyim bilemedim oylece duruyor dolabta.
File351047 Koalina yok neden ayıp olsun kefir ayrana benzeyen bir içecek çok faydalı yoğurt gibi mayalanıp yapılıyor ama ben beceremedim🤷♀️ Migros’tan kefirzade markasını alıyorum
Koalina nzlkc Anladım teşekkür ediyorum bende alerji testinden sonra veririm şu ana kadar cesaret edemedim. Pekmez yediriyorum ama instagramdan bir doktorun yazısını görünce bıraktım ya ama halada kafam çok karışık
Sademm3 Koalina ne yazıyordu acaba öğrenebilirmiyim bende pekmez verdiğimde bebeğim huzursuzlanıyor sanki içime sinmeyen bişeyler var pekmez keçiboynuzu özü vs bunlarda
Araseymen GoGirl valla canım çoğunluğu su olmaması senin benim elimde ben pırasa brokoli havuç patates sarımsak terbiyesine de un ve süt ekler pişiririm tam bir vitamin deposu içinde yok yok bunun gibi çok corbalar yaparım ki kıvamını sıvı tutmam hafif katı bırakırım.yani çorba sudan çok bütün besinleri bir arafa kullanarak elde ettığiniz vitamin deposu oluyor.
03032014 Koalina bizde 13 aylıgız sabah kalkınca 180 cc mama 10-11 gıbı kahvaltı bazen peynırlı omlet mandalına suyu bazen yumurta peynır muz bebe bıskuvısı oglen bazen sebze yemegı yogurtla beraber bazen 2 kavanoz kendı yaptığım meyve puresı eger oglen meyve puresı yedıyse saat 5 gıbı yogurt akşam da hep farklı corba yapıyorum yanında bız ne yersek verıyorum gece yatarken yıne mama 210 cc kilosu da tam yaşına gore
75kinalikuzu 03032014 bizim dr yaşına girince mamayı bırak yemek yesin dedi onun yerime de süt içsin dedi çok kararsız kaldım çünkü memede emmiyor şuan 11 aylik burada okudum herkez mamaya devam ediyor
GoGirl Koalina 14 aylik yani ben instegramda da bazi doktorlardan duydum hatta guncelanne var doktor o da boyle bir paylasim yapmisti.sebze bakliyat protein karbonhidrat hepsini duzenli aldigi icin cokta sevmeyince vermedim ama sevse verirdim arada
Araseymen Koalina canım bunlar yeterli değil ve ayına göre günlük protein ve karbonhidrat alması lazım.ogkum 14 aylık sabah 9 da kahvaltı yapar öğlen çorba içer mesela (pırasa havuç patates sarımsak iyice kavurur corba miktarına göre un ekler birazda öyle kavururum brokoliyide içine atar üstüne su eklerim pişince blendirdan çektirir süt ekler birazda öyle kaynatırım.) Demir folik asit kalsiyum A,K,E ve aklıma gelmeyen bi çok vitamin var bu çorbada haftada 2 kere mutlaka yaparım.haftalik beyaz ve kırmızı et eklerim beslenmesine pilav makarna bakliyat bunları tüketmesi lazım.kavanoz mama dediğin tam olarak ne bilmiyorum ama bugün ki beslenmesi üzerinden konuşursak yetersiz bi beslenme olmuş.
Koalina Araseymen Kırmızı eti beyaz eti nasıl veriyorsunuz acaba çorba olarak bu dediğinizden bende yapıyorum ama daha sık yaparım artık
Koalina GoGirl evet güncel anneyi takip ediyorum bende öğlenleri hep çorba veriyorum peki katı gıdalrı nasıl veriyorsunuz bakliyatları falan ben biraz korkuyorum açıkçası verirken
Koalina Araseymen Evet hatta bugün ilikli kemik suyuna tarhana yaptım ve bildiğiniz kapa şeklinde ki daha doyurucu olsun diye
GoGirl Araseymen hepsini zaten tukettigi icin gerek gormedim doktorlarin tavsiyesiyle corba yerine yemek olarak yiyor zaten.kivamli yapincada yemekten farki olmaz ama blender kullanmakta istemiyorum vitamin ve mineral kaybi oluyor yapmadan da yedirmek mumkun olunca yemek olarak hep ezerek ya da direk verdim🌸
GoGirl Koalina ben 8 aydan beri veriyorum bakliyatlari onceleri bi iki catal darbesi yapardim simdi direk veriyorum sizde catalla bastirip yedirebilirsiniz korkuyosaniz ama buyumuste artik yiyebilir aslinda