Poyrazhm Bebeğim 4 aylık bugün hemşireye sordum ek gıdaya geçebilir miyim die yavaş yavaş gecebilirsin dedi.. peki ilk önce nelerle baslamalym günde kaç kez ve neler vermeliyim..yardımcı olur musunuz..
Kk41 Poyrazhm işinize karışmak gibi olmasın da 4 ay erken değil mi. Zaten hayatı boyunca yiyecek . Bizim hemşirede 6 aylıkken başlayın dedi. 4 aylığız bugün doktorum da ek gıda ile ilgili bir şey demedi.Erken başlayanları da genelde 4 buçuk aylıkken duyuyorum.
Ceya Poyrazhm ek gıda için çok erken sanki, bebeğin kilosu ve gelişimi iyi ise en azından 6. Aya kadar beklemek daha mantıklı. O zamana kadar mümkünse anne sütü , değilse mama ile gitmek gerekli diye düşünüyorum, ki bizim doktorumuz öyle yaptı
Mircet Poyrazhm kilo alımı iyiydi ayda 500 gram almıştı 6. Ayda geçtik ek gıdaya benden size tavsiye bence hiç acele etmeyin öyle çok matah bişey değil 😂 hazırlıyorsun binbir emekle ve umutla ama beğenmiyor yemiyor hemen başka bişeyin arayışına giriyorsun taze meyve sebze için haftanın üç günü pazar market manav geziyorum yoğurdu peyniri ben yapayıma girersen ohoo gecenin 3 üne alarm kurdum mayanmışları dolaba kaldırcam diye 😂 ara öğünlerler birlikte 4 kez mama sandalyesine oturuyoruz 4 kez mama sandalyesini yıkıyorum üst baş değişimi saymıyorum bile gecenin kapanışını duşta sonlandırıyorum blw nin dibine vuruyoruz aman sevsin yesin diye söyleyeceklerim bu kadar 😂
Gamzef Poyrazhm anne sütü artı formül mama veriyorsanız bile en erken 5. Ayda başlatıyorlar ek gıdaya. Onun da 1-1,5 ayı 3 gün kuralına uygun olarak tadımlarla geçiyor zaten. 1-2 tatlı kaşığı belki yiyor ya da yemiyor. ben sadece anne sütü veriyordum ama doktor 5. Ayda yavaş yavaş tadımlara başla demişti. Başka bir doktor 6yı beklememi söylemişti.
Poyrazhm Kk41 ben bebeğimi emziriyorum sütüm yetmediği için mamada veriyorum. Ek gıda için bende erken olduğunu düşünüyorum sadece bilgi amaçlı sordum..
Poyrazhm Gamzef evet anne sütü artı sma mama veriyorum hemşiremiz ev yoğurduyla az az başlayabilirsiniz dedi.. Bende emin olamadım burda sormak istedim