Karakiz1 evet canım biz geç öğrendik troid olduğunu bende. Ondan önceki 3 gebeliğim de de hep düşük oldu kendiliğinden. Çünkü troid vucudda yeteri kadar olmazsa bebek gelişemez ve vucüd sağlıksız olduğu için gebeliği sonlandırıp atmak istermiş. Biz bilmiyorken böyle bi sorun olduğunu ne testler yapıldı tekrarlayan düşük diye. Genetik testler falan hiç birinde sorun çıkmadı. Ben şans eseri vitamin vs diye gidip kan verdiğim de hem 3. Ye hamile olduğumu hem de tiroidimi öğrenmiştim ama 10,5 değerin. Yüksekti yani baya onu da etkiledi be düşük yapmıştım.
sonra ilaca başladım hemen. Değerin çok çabuk normale döndü 1e düştü. Ve o gün yine hamile olduğumu öğrenmiştim. Şükür ki bunu etkilemedi ve bebeğim suan 6 aylık 🥰
troid. Tedavisi kolay bi hastalık ama önlem alınmazsa sıkıntı çıkaracak bi hastalık. Anneden bebeğe geçme olasılığı da yüksek o yüzden arada oğlumun da baktırıyorum. Ve gebelik boyunca takıp edilmeli. Çünkü gebelik ilerledikçe ilac dozu az geliyor. Takip gerektiriyor. 9 ay boyunca gidip her ay kan verdim. Hala da veriyorum nasıl durum diye.