BalAnne1 Bugün 6aylık olduk Ek gıda olarak ne vermem gerekiyor nasıl başlamalıyım hiçbişey bilmiyorum yardımcı olurmusunuz?
canimoglum_2020 BalAnne1 patates kabak veya havuç bu üçünden biri haşlayıp yarım çk verebilirsin veya yoğurtla başlayabilirsin 3 gün arttırarak
Edayl BalAnne1 Şuan tadımlardayız öğlenleri veriyorum sadece ilk gün çay kaşığı kadar 2 gün tatlı kaşığı 3 gün yemek kaşıgı kadar ilk yogurtla başladım sonra kabak sonra havuc bugunde balkabağı yiyecek
Annis-ogul BalAnne1 kabak ,bal kabağı,havuc ,patates,ayva,armut ,muz,elma bunlarla başladım cnm 3 gun kurali ile .içine bi damla da zeytinysgi damlatiyorym sebzelerine
Merveberk Bugun asimiz vardi bal yumurta beyazi inek sutu 1 yasina kadar yok dedi geri kalan herseyi ver dedi corba yap yogurt ver meyve pureleri ver dedi
Asafecrin Merveberk bende bugun 6 ay aşısını yaptırdım bana aynı seyleri söledi bal domates ve yumurta beyazı verme dedim 2 Eylül mü sizin dogum tarihi de cnm
BalAnne1 @Edayl haşlayıp çatalla mı eziyosun yoksa blendrdan mı geçiriyosun canım bi da bunlardan sonra meyveye mi geçiceksin
Edayl BalAnne1 çatalla eziyorum ben çok da güzel yiyor evet elma armut gibi meyvelere geçecegim bu arada ben bide sebzeleri ezerken çok az zeytinyağ ekliyorum doktorumuz dedi kabız olmuyor
BalAnne1 @Merveberk aynen 3gün kuralı canım alerji için bi de az az başlayıp artırcakmışız sanırım bakalım☺️
Annis-ogul BalAnne1 yediklerini rahat sindirsin diye cnm .cunku bebisler hemen kati gida da kabiz oldukları için alışması için
Aselinnannesii BalAnne1 ek gida zamsni kabizlik cok olurmuş o yüzden her şeye bir çay kaşığı mutlaka koyun zeytinyağı deniliyor
eceunverkanra BalAnne1 Ben henuz ek gidaya gecmedim oglum 4bucuk aylik ama baya arastirdim. Oncelik olarak yogurtla baslayabilirsiniz. 3gun boyunca once yarim tatli kasigi ya da 1cay kasigiyla baslayarak, 2.gun bir tatli kasigi 3.gun 1yemek kasigi seklinde verebilirsiniz. 3gun boyunca vermeniz verdiginiz besine karsi alerjisi olup olmadigini anlamak icin cok onemli. Daha sonra buharda haslanmis patates,havuc,kabak o sekilde devam edebilirsiniz yine 3gun kuraliyla. (buharda pisirmek su yonden onemli suda haslaninca besin degeri dusuyor ama buharda pisince besin degeri kayba ugramiyor) Bir besine alerjik reaksiyon olmazsa 3 gun sonunda verdiginiz o besini diger besine karistirip verebiliyorsunuz🥰
Dms BalAnne1 blw yöntemi başladım canim. Parmak boyunda havuç tatli patates brokoli enginar bal kabagi kabak 3 gün kuralina uyarak bunlari verdim bazen ılik bazen soguk veriyorum sıcağı soğuğu hissetsin istiyorum tutmaya calisarak ağzina götürerek motor becerilerinin gelistigini düşünüyorum. Ne kadar yemek istedigini kendisi ayarliyor bende karsisinda yemegimi yiyorum. Oyuna cevirmeye başlamak üzereyken afiyet olsun diyip sofradan kaldiriyorum :)
Edayl nazatamina az pütür kalıyor ezebildiğim kadar eziyorum ben gayet iyi yiyor sebzeleri verirken yanında az da yogurt veriyorum