Ygtm Bebeği reflü olanlar nasıl çare buluyorsunuz ne işe yarıyor gaviskon kullandım ama çare olmadı tam manasıyla.Emip emip kusuyor 3aylık bebeğim.valla süt yetiştireniyorum🥺
Rabiays Ygtm ben 4ay sabrettim reflü yastığı al veya o num gibi yüksek yatır kardeşim sık sık azaz emzir ben daha yeni gaviskon kullandım şırınga ile veriyprum bayağı hafifletti
damlahira Ygtm Benim kızımda da var 4 buçuk aydır gaviscon kullandık azalttı bide ar mamalar varmış ondan kullanıyorum gece ve yatmadan önce kusmuyor gündüz beni emiyor sadece eğer kusarsa mama veriyorum öyle azaldı bakalım tamamen geçer inşallah
Elizbkrc Ygtm canım sütünün akışı nasıl yani tazyikli diye tabir edilen tarzda mı akıyor acaba ? Benim kızımda aşırı kusuyordu memeyi bıraktığı anda ağzından burnundan fışkırıyordu doktorlar kilosu iyi diye şuna ilaç vermiyoruz takip edin dediler ama her seferinde geri gönderdiler bir arkadaşım saolsun uyardı beni sütün çok hızlı akıyor diye ben düz oturuyordum şimdi hafif arkama yatarak ve kızımı göğüs hizamdan üstte tutarak yani memeyi kafasından aşağıya koyarak emziriyorum iki parmağımlada makas yapıyorum(tehlikeli olabiliyormuş süt kanallarının tıkanması bakımından) ama mecbur denedim daha sonra en fazla 10-15 dakka emzirdim ve tek göğsümü yakın zamanda isterse aynı memeyi verdim (şimdi 20-30dakkaya çıkardım ) kusmadığı sürece dik tutmaya çalıştım ve gerçekten bir hafta 10gün içinde gözle görülür azalma oldu aynı önlüğü bir gün takmak benim için tam bir mucize gibiydi 😀 dene istersen birler kaybetmezsin benimde pek umudum yoktu çünkü işe yaradı sadece kızım çok ıkınıyor o zaman engelleyemiyorum maalesef diğer zamanlar normal 😔
Ada_kiz Ygtm kesinlikle reflü yatağı alın bizde de aynı problem vardı kaç tane ilaç kullandım geçmedi reflü yatağı kesti
AysenurDeniz 2.5 ay ne çektim allah bilir🤦🏻♀️ Eşim doktor ve hiç ilaç kullanma taraftarı değil o yüzden ilaç kullanmadık biz reflü yatağı değilde bizim kullandığımız en ince yastıklardan birini kullanıyorum uyurken belinden yukarıya yükseklik oluyor bide yan yatırıyorum 4.5 aylık şu an eskisi kadar kusmuyor yastıktan sanırım🤷🏻♀️
Derin34_ 52 günlük bebeğim var her emmeden sonra mutlaka kusuyor.birde mesela diyelim emmenin üstünden 1,2 saat geçti yine de kusuyor doktora söylüyorum normal olur diyor kilo alımı iyi olduğu için.reflü mü oluyor şimdi bu?
Ada_kiz Derin34_ kusması fışkırır tarzda ve su gibiyse reflü olabilir. Kesik peynir gibi kusuyorsa süt fazlalığındandır
AysenurDeniz Ygtm yeni gördüm kusura bakmayın.Yaptırdık kustu bi daha aldık🤦🏻♀️ Pahalı da bi aşı dikkat etmek lazım o yüzden emdikten yarım saat 45 dk sonra yavaş yavaş yutturarak uygulayın bence hatta alıyorsa emzikle verebilirsiniz
AysenurDeniz Emzik ağzındayken ağzının kenarından yavaş yavaş sıkarsanız emerek yutmuş olur..Valla bizim doktor fazlasını kustuğu için verin demişti ilacı da okursanız üzerindede yazıyor hangi durumda tekrar verilmesi gerektği