edsn1 Merhaba hanımlar bebeğim 5 aylık sadece mama ile besleniyor,doktor tadımlara başlayabilirsin,yoğurt verebilirsin dedi ama çevremdeki birkaç kişi her gün yeni yoğurt yapmam gerektiğini söylüyor siz de öyle mi yapıyorsunuz ?
Nur006 edsn1 yoo çünkü kavanozlar küçük ve tek kullanımlık kadar oluyor. Açtığım zaman gün içinde bitiyor. Ağzı açılmadığı sürece bişey olmuyor yoğurda
Minigim12_ edsn1 bence öyle birseye gerek yok .cunku annemler köyde mesela kardeşlerime önceden tencerede mayalardı ondan verirdi yani kavanoza falan bilmiyorum hergun de yapmıyordu o bitince tekrar yapıyordu zaten inegimiz de vardı 3 4 günde bir yoğurt mayaliyorduk
Minigim12_ edsn1 şuan şehirdeyim aldığım sutu o gün içinde kaynatmam lazım yoksa lor peynir gibi oluyor değişik çözemedim 🤔
edsn1 Cinarimm5 o zaman aldığımız süt kenarda duracak her gün ondan bir kavanoz yoğurt mayalayacağım galiba ?
Deletedmom_6 3 günde bir keçi sütünden mayalıyorum ben. Bir kavanoz da maya ayırıyorum her defasında. Toplamda 4 kavanoz mayalıyorum. Ek gıdaya başladığımız zamanlarda günlük mayalıyordum. Hem iş, hem bebiş zorlamaya başladı. Şu an söylediğim gibi yapıyorum