LilyaBn Dilcem28 Benim bildiğim kadarıyla göz kontağı kurmaması, seslenildiğinde bakmaması Tepki vermemesi, etrafındaki insanlarla ilgilenmemesi gibi şeyler. Eğer Şüpheniz varsa mutlaka doktora götürün özel eğitimler çok fayda sağlıyormuş🙏
Kuzummm Dilcem28 otizmin en erken belirtisi 4 ayda bilinir göz teması kurmaz. Kafanıza takmayın yahu otizm falan degıl bebegınıx. Goz teması kuruyor mu? Seslenınce bakıyor mu? Dönen şeylere ilgisi var mı? Belli bir nesneye oyuncaga asırı baglılık var mı?
MayneymisAltintop Esra12 ya alakası yok. Bilinçli bir göz 10.aydan sonra anlayabilir. 2 yaş bence çok geç.
Esra12 MayneymisAltintop ya ben doktorların dediğini söylüyorum sadece pek fikrim yok ama 10 aylık çocuk seslendiğnde pek bakmaz sadece göz kontagı kurup kurmadıgına bakılır
Zalimsin MayneymisAltintop 10 aylık çocuğun sorunu otizm mi uyaran eksikliği mi gelişim geriliği mi teşhis etmek mümkün değil ki
MayneymisAltintop Esra12 aralarda bariz fark var ama. 10 seslenmenin 6 tanesine bile baksa şüphe olmaz. Ama otizmli çocuklar taş çatlasa tepki vermezler. Temastan hoşlanmazlar. Normal bir bebek kapı çarpsa irkilip o tarafa döner hatta ağlar. Ama otizmli çocuk tepkisiz kalır
Esra12 MayneymisAltintop anladım canım Allahım korusun evlatlarımızı bir anne için çok zor olur Gercekten
GoGirl Dilcem28 bir doktor otizm icin degerlendirme testi koymus ama 18 ay ustu bebekler degerlendirme kismisida var yani en az 3 olumsuzsa vs diye icin eger testi yapmak bakmak istersen yazarim