Annelinka1 Bebeğim 27 aylık cümlesi yok anne gitti baba geldi vs vs sürekli kitap okuyoruz sürekli bişeyler yapıyoruz ama konuşma için çabası var ama başına gelen var mı bebeği 27 den sonra konuşan doktora gitmeli miyim
Mervea Annelinka1 bebekten bebeğe değişiyor yeğenim 34 aylık hala konuşmuyor çok normal sizinkide kendini ifade edebiliyorsa seslenince bakıyorsa sorun etmeyin
3oda1salonmide Annelinka1 anlaması nasıl acaba benim oğlum 32 aylık 2 aydır doğru düzgün cümle kuruyor psikologa da götürdüm anlaması falan çok iyi cümle kurmaya yeni başlıyor demişti olabiliyor her çocuk bir değil sonuçta herkes 24 ayken konuşamıyor maalesef önemli olan algısı demişti bize
Erencinarinannesi Annelinka1 benim oğlumda 20 aylık doğru düzgün bir kelime yok sinirim bozuluyor üzülüyorum ama bazı çocuklar geç konuşur söylediklerimi anlıyor göz teması var istediğini işaret ederek yaptırıyor bazı çocuklar geç konuşur her bebeğin gelişimi farklıdır elbet konuşacaklar
Annelinka1 3oda1salonmide algısı anlaması da iyi herşeyi kavrıyor açıkcası ne söylenirse yapıyor ve anlıyor
Annelinka1 Erencinarinannesi konuştukları zamanda sussa biraz deriz kesin 😊 keşke konuşsalar 18 aylık abimin kızı şakır şakır mübarek bizim 27 de cümle kuramadı
3oda1salonmide Annelinka1 biraz daha bekleyebilirsiniz sabırlı olmalıyız eğer bir sorun gözükmüyorsa 3 yaşa kadar normal görülüyor
Erencinarinannesi Annelinka1 benim ki anne baba dede anane gel ver al mamba(lamba) çok nadir aaba (araba) işine gelirse baba gel anne gel anne al diyor ama mesela su istediği zaman bardak ya da suluğunu getiriyor hiç cümle yok o zaman geçen gece calpol vermeye çalışırken verme dedi şaşırdım işine gelirse konuşuyor aslında anlama var herşeyi anlıyor ama konuşmaya gelince icraat yok