ufuk0505 Kızlar merhaba bi süredir bebeğime tadımını yaptığım tüm sebzeleri karıştırıp çorba yapıyorum çokta lezzetli oluyor yiyorda. Ama aklıma takıldı mesela bugün saydım 8 sebzeden yapmışım toplam. Yani bu kadar karışımın zararı olmaz değilmi belki saçma gelebilir ama aklıma takıldı bebeğim 7 aylık bu arada. Çorbaya ayrıyeten tereyağı yulaf ezmesi filanda koyup 1 -2 kere blendır yapıp veriyorum
Elifffyvz- ufuk0505 🤩woww atom gbi bişey oluyo heralde☺️ sağlıklı şeylerden bahsediyorsunuz çok bilgim varmış gbi konuşmayayım ama bence bişey olmaz.bol bol sağlık olur inşallah 🤗
Deletedmom299 ufuk0505 valla bi kere bende oğluma sebze çorbası yapmıştım içine; brokoli, havuç, patates, kabak, ıspanak, pırasa, kereviz, pirinç, et suyu, mercimek koymuştum 😂😂😂
ErkekkAnnesii ufuk0505 zararı olacağını sanmıyorum bilgim yok ama zaten çok malzeme olduğu için az az koyuyorsunuzdur ve hepside sağlıklı besinlerdir bende karıştırıyorum sebzeleri ben blendır kullanmıyorum çatalla ezip pütürlü veriyorum gerçi çorbadan ziyade yemek gibi oluyor ama 😊 herşeyini çatalla ezip veriyorum
attbianne ufuk0505 alerjisi yoksa hiç biseye karışık sebze kullanmanın sağlık açısından bı zararı olmayacağını düşünüyorum tek zararı şu olabilir devamlı yaparsanız sebzelerin tadını ayrı ayrı sevmeyebilir bu olabilir en fazla
ufuk0505 ErkekkAnnesii teşekkürler yanıtın için şuanda pütürlüye hafiften alıştırmayq çalışıyorum o yüzden çok az pütür bırakıyorum şimdilik
Mommy_Tugsa Merhaba bende yeni post actim bana da yardimci olursaniz cok sevinirimmm🤗 tadımları bitirdik bende corbaya gecmek istiyorum ne yapabilirim nasil verebilirim ben buharda haslıyodum simdi direk suda hasliycam ne katcam tarif verirseniz cok mutlu olurum😅 kızım 6.5 aylık patates havuc brokoli karnibahar kabak denedik sebzelerden
Deletedmom299 Mommy_Tugsa sebzeleri suda haşlayıp blenderdan geçirebilirsin kuzum icine pirinç zeytinyağ katarsin 😊
ufuk0505 Mommy_Tugsa soğanı azıcık zeytinyağında kavuruyorum sonra üzerime, patates kabak balkabağı brokoli karnabahar havuç , yulaf veya irmik, ben azıcık tuzda atıyorum o tamamen sizin kararınız, biraz nane dereotu, üzerini geçecek kadar su koyuyorum pişince blemdır sonra azıcık zeytinyağı gezdiriyorum 2 günlük kavanozluyorum konserve usülü yani umarım açıklayıcı olnuşumdur
Deletedmom299 Mommy_Tugsa ben hiç irmik katmadım ama arkadaşım katabilecegimi söylemişti bebek irmiği diye ayirmana gerek yok normal irmik katabilirsin demişti kuzum 😊
ufuk0505 Mommy_Tugsa ve bunu tamamen kendim evde ne varsa onlara bakarak yaptım sizde öyle yapın ben tarif bakmam hiç çünkü o an evde olur olmaz yani her mutfağın o anki durumu farklı lezzetli olacağına inandığınız şeyi ekleyin zaten bebeğiniz beğenip beğenmediğini belli eder yemezse zorlamadan aralıklarla deneyin ilk yaptığımda yemedi şimdi ağzını açıyor hamdolsun yani
ufuk0505 Mommy_Tugsa irmik pirinç yulaf bunlarıda muhakkak katın çorbalara doyurucu oluyor 😊😊😊😊 afiyet bal olsun inşallah