esraskrdn Kizlar ek gıda tadimlarina başlayıp öğürme yaşayan var mı? Ne zamana kadar devam etti?Nasıl astiniz?
Busranehirmila esraskrdn 7 aylık hala arada bir olur. Normal bir davranış yani refleks bir hareket. Boğulmasını önlüyormuş. Kaşığı çok doldurma az az ver o baya önlüyor. Zamanla geçecek azalarak kayboluyomuş bizim azaldı ama hala oluyo işte arada. Bide çok tepki vermemek normal karşılamak gerekiyormuş. Öğürme bittikten sonra su içiriyorum ben üstüne
TeacherrMom esraskrdn merhaba ben iki gündür tadimlara başladım 5 aylık bebeğim. Dün patatesi kaşıkla ezip kendi Sutumle açtım bir çay kaşığı da zeytinyağı ekledim ama dilime degmesiyle ogurmesi bir oldu çok kötü oldu yavrum. Sabah yine denedim bu defa zeytinyağı katmadim yine aynı diline değdiği an öğürdü. Tamam dedim akşama kendim bebe bisküvisi yaptım Sutumle yumuşatıp verdim diye diline değdiği an öğürdü.. meyve sularında kaşıkla.veya meyve filesiyle vs hiç ogurmedi ama purelerde çok öğürdü. Siz astiniz mi sorunu ? Bebeğiniz büyümüştür artık nasıl astiniz o süreci
esraskrdn Busranehirmila Kaşıkla o kadar az veriyorum ki diline değdiği anda öğürmeye başlıyor. Tepki vermiyorum ama ağzını kilitliyo açmıyor. Daha tadım aşamasındayiz çok onemsemiyorum ama inşallah çabuk alışır🤦
esraskrdn Eylldga Tadıma yeni başladık. İlk elma rendesi verdim. Şimdi havuctayiz. İkisinde de baya oguruyor. Meyve emzigi ile verince emerek yiyor fakat posası içinde kaliyo gibi 🤷
Busranehirmila esraskrdn zamanla alışacak tabiki biraz sabır 🥰 yutmaya hazır olmayabilir çok normal ki
esraskrdn Busranehirmila Bunu ne zamana kadar yaşayan var diye merak ettim. İnşallah çabucak alışır ve sever😊
oyk_24 Durumlar aynı, 1-2 ay sürüyormuş. Biz de daha 3. Tadıma geçicez yarın ama öğüre öğüre çocuğun gözleri yaşarıyor :) beslenmeye karşı bir önyargı gelişecek diye korkuyorum
esraskrdn TeacherrMom Merhaba benim kızım şu an 9aylik oldu hala dilinde uzun süre bir şey kalırsa oguruyor ve kusabiliyor. Hala tam katı gıdaya geçemedik. İlk zamanlar muzu damagiyla ezebildigi ve sevdiği için onu çok verdim kabız da yapmadı. Mutlaka deneyin. Ogurdugunde aşırı tepki vermedim hiç hatta kustugunda bile. Normal devam ettim yemeğini yedirmeye. Biraz daha eline verip yemeye alistirdim sevdiği şeyleri. Sevdiği çorbaları katı kıvamlı yaptım. Fakat bu süreçte benim kızım nerdeyse hiç sebze çorbası ya da püresi yemedi. Tadını sevmediyse ağzını sıkı sıkı kapatıyordu. Yoğurt çorbasını unsuz az pirinçle sıvı kıvamlı çok yedi sonradan kıvamını koyulastirdim unu pirinci artırdim. Cignemeyi öğrensin diye yanaginin içine katı yumuşak şeyleri yerleştirdim bazen diline geldi ogurdu bazen çiğnedi yuttu bazen diliyle dışarı attı. Daha çok küçük sakin kalmanız normal olduğunu kabul etmeniz en önemli konu benim tecrübeme göre.Şu an eline verdiğimi yiyor. Çorba pilav tarzı ben yediriyorum. Bazı şeyleri yanağına yerleştiriyorum hala. Sormak istediğiniz olursa da seve seve cevaplarım ☺️ çok uzun oldu tekrara düştüysem kusura bakmayın ☺️
esraskrdn TeacherrMom Bir de biz yemek yerken hep bizi izledi. Bu aralar yanımızda ona bir şey vermedigimde kızıyor. Kendisi de yemek istiyor. Hiçbir insan yemek yemeden yaşamıyor eninde sonunda bu refleks de azalarak yok olacak.☺️
Pamuguum Biz 14 aylik olduk hala öğürür yetmez bide kusar . Yasitlari birlikte masaya oturup herseyi yer oldular benimki hala mama onu da keske dogru durust icse 90 ml cizgi videolarla 🤦♀️