HappyKids Merhaba canımız annelerimiz🥰 Süt arttırıcı bazı tarifleri sizler için derledik! Siz de süt arttırımı hakkında öneririlerinizi ve varsa tariflerinizi yoruma bırakabilirsiniz. 😍 Hurma Kompostosu Malzemeler 10 adet medine hurması ( sert hurma tercih edin ) 1 çorba kaşığı bal ( damak zevkine göre kullanılabilir) 1,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 4 su bardağı su 3- 4 adet çubuk tarçın 2 adet yıldız anason Hazırlanışı Hurmalar ve su bir tencerede kaynatılır. Kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Biraz ılıdığında içine bal, tarçın, anason ilave edilir bir süre demlenmeye bırakılır. En son olarak içerisine sıkılmış portakal suyu ilavesi yapılır ve oda sıcaklığında ya da soğuk olarak servis edilir. Yulaflı Tahinli Smoothie Malzemeler 1 bardak süt Yarım muz 1 yemek kaşığı yulaf 1 tatlı kaşığı tahin 1 çay kaşığı tarçın Bızttt… Afiyet olsun! 😍 Keten Tohumlu Smoothie Malzemeler 3 yemek kaşığı taze ya da dondurulmuş kırmızı meyveler (yaban mersini- frambuaz- çilek) Yarım muz 1 yemek kaşığı tahin 1 bardak yarım yağlı süt 1 silme tatlı kaşığı keten tohumu Yapılışı Tüm malzemeleri rondodan pürüzsüz kıvam alana kadar geçirin ve soğuk olarak tüketin. İnek sütü yerine badem sütü alternatifini de kullanabilirsiniz. Kıvamı yoğun gelirse biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Fındığın Mucizesi! Malzemeler 1,5 su bardağı yarım yağlı süt Yarım olgun muz 2 silme yemek kaşığı yulaf ezmesi 1 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı dolusu çiğ fındık Yapılışı Çiğ fındığın kabuklarının soyulması için 1 bardak suyun içinde 2-3 saat kadar bekletin. Bu sırada sütün içine yulaf ezmesini ekleyip buzdolabına kaldırın. Sürenin sonunda fındıkların üzerindeki kahverengi kabukları elinizle ayırdıktan sonra tüm malzemeleri blenderdan geçirip tüketebilirsiniz. Özel bir diyetiniz yoksa bu tarifleri günün bir ana veya ara öğününde tüketebilirsiniz. Süt Arttırıcı Salata! Malzemeler 1 adet büyük kuru incir veya 2 adet küçük incir 1 adet kırmızı biber 4-5 adet marul 1 avuç dereotu 2 adet tam ceviz 4-5 yemek kaşığı lor peyniri Tuz ve baharatlar (kimyon) Limonun suyu Yapılışı İnciri sıcak suda 10 dakika bekletelim. Biber, marul, ceviz, dereotu ve inciri doğrayalım. Tüm malzemeleri karıştıralım. Yoğurtlu Salata! Malzemeler ½ (yarım) demet semizotu 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu 1 tutam kuzukulağı 1 adet salatalık Biraz mısır tanesi 500 gram yoğurt Tuz Yapılışı Bütün yeşillikleri iyice yıkayıp irice doğrayalım. Eliniz ile koparırsanu vitaminlerini bıçakta bırakmamış olursunuz. Yoğurtla karıştırıp tuzlayalım. Dilerseniz bir miktar ceviz ekleyerek lezzetini taçlandırabilirsiniz.
Sadiye1 HappyKids biraz da süt alerjik bebek annelerine paylaşın lütfen oğlumu uzun süre emzirmek istiyorum 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻😢
gozde87 HappyKids malesef bebişleri süt ve süt ürünleri alerjisi olanlara hiç biri yaramıyo bunların hurma kompostosu hariç 🤦♀️
Ruzgarsmummy Kabak smoothe ✔️ Küçük bir balkabagı dilimi ✔️ 1 bardak süt ✔️ 1 çorba kaşığı tahin ✔️1 çorba kaşığı pekmez ✔️ Yarım çay kaşığı tarçın hepsini blenderda bızzztt yapıp afiyetle için mükemmel bir lezzet
Sleepwalker Ruzgarsmummy Emziriyorum süt gaz yapar bebeğe geçer diyorlar sizce yaparmı tarifiniz çok güzel bal kabağın çok severim ama sütte kararsız kaldim
Zuzumeg dewamkee i Dlnlgy imom latte kullanıyorum canım ben tavsiye ederim hem bebeğin gelişimi için çok yararlı hemde anne sütünün kalitesini artırıp yaglandiriyor
Birtosbikannesi1 Sadiye1 2 yumurta kirin 2 3 yemekn kasigi yulaf ezmesi katın. Dereotu yesilbsogan doğrayıp onlarida katın.tereyaginda pişirin. Her sabah yapmaya çalışın.
ayseberilinannesi Birtosbikannesi1 Sadiye1 süt alerjisi olan bebekse tereyağı da alerji yapmaz mı benim kızımdada var süt alerjisi tereyağı yemiyorum
drn5410 Sadiye1 ben 2 gündür kuru incir kuru kayısı ve hurma yiyorum aşırı artış oldu üstümde bizde süt alerjiyiz tavsiye ederim gidin gelin yiyin böyle 🤭
Birtosbikannesi1 2 yumurta kirin 2 3 yemekn kasigi yulaf ezmesi katın. Dereotu yesilbsogan doğrayıp onlarida katın.tereyaginda pişirin.
Smyy38 Birtosbikannesi1 yeşil soğan sütün tadını değiştiriyor vs yazıyor bazı b kaynaklarda ama 🤔 bilemedim