Gizzy Aybuusss kızım 8 aylık. Süt ürünleri yumurta kuruyemiş kakao tahin tarçın susam yemiyorum. O da yemiyor. Geçen yumurta denedik geçmemişhala. Bizimki bağırsak tepkimeli alerji. 2 yaş değil de 1 yaşına kadar sürüyormuş en çok. 2 çok nadir canım. Ben de paketli gıda tüketmiyorum. Hep evde kendin yapıp yiceksin. Ben bu ara tatlı krizlerini şekerpare ile bastiriyorum. Kendim yapıyorum yumurtasız sıvı yağla. Hemde irmik süt yapıyor. Sabahları zeytin domates biber salatalık tan sandviç yiyorum hergun. Ve meyve yiyebilirsin. Abur cuburlari unut 😩
Aybuusss Gizzy bağırsak tepkimeli olduğunu nerden anlıyoruz doktorumuz pek birşey söylemedi bana sizinki çoklu alerji galiba
doruknaz Aybuusss 22 aylığız hala devam ediyor süt alerjimiz. Yumurtayı 7 buçuk aylık gibi atlattık.deri testi yaptırdık. Keçi sütüne alerjimiz yokmuş yaklasık 4 aydır da keçi sütü ve ürünleri kullanabiliyorum.size tavsiyem kanda keçi sütü alerjisi varmı diyede baktırabilirsiniz. Bazen inek sütü olsada keçi sütü olmayabiliyor. Baştan alışmadığı için suan hiç bir ürününü yedirip içiremiyorum keçinin. Asla kabul etmiyor.Yavaş yavaş bende diyet açmaya başladım inek sütü için.. 1 ay sonra oğlumda açmaya başlayacağım.canım tatlı çektiğinde sıvıyagla ve suyla irmik helvası yapıp yıyordum ☺️ yumurta yerine nohut suyu kullanabilirsiniz keklerde kabartıcı olarak. Ham kakao da kullanabilirsiniz süt içerikli değil. Su meyve suyu yada soda ile kek yapabilirsiniz. Diyet açmaya başladığınızda içinde olmayıp eser miktarda yazan ,yani aynı bantta üretilmiş ürünleri de kullanabiliyorsunuz. Alerjik bebek ürünleri satan markalardan ek gıda döneminde faydalanabilirsiniz. Kendiniz içinde.bebegınız içinde. Vegan sayfalarından vegan tarıfler bulabılırsınız.sütsüz yumurtasız. Zamanla secenekleriniz çoğalacak bilinçlendikçe. İlk 1 sene zor geçiyor.sonra o kadar alışıyorsunuzki normal geliyor hersey.
Aybuusss doruknaz inşallah bizim o kadar uzun sürmez çok bilgim olmadığı için alerji konusunda şuan zorlanıyorum gerçekten dediğiniz gibi zamanla alışırım inşallah. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler uygulayacağım🥰
MinikOsman doruknaz Leylus 06082020 Gizzy benim oğlumun da süte ve yumurtaya alerjisi var. Yakında kahvaltı öğünlerine başlamam gerekiyor acaba kahvaltıda neler verebilirim? Siz neler veriyordunuz bebeğinize ? Birde Zeytin kaçıncı ayında verilmeye başlıyor 😊 yardımcı olursanız çok sevinirim 🥰
doruknaz Minnakkkkk cevizli sucukta süt ürünü var ama. Dışarda kilerde. Ben sordugumda var diyorlardı
Minnakkkkk doruknaz dışardaki lerden haberim yok cnm bn kendim yapiom bide hindistan cevizi ne dışını kapliom mis gibj oluyor☺️
Leylus Aybuusss aynı durumdayız canım 9 aylık oğlum çok zor durumdayız.genel olarak kafamda toplayıp yazmak zor oluyor çocukla kış kısa sorabilirsen elimden geldiğince cevap vermeye çalışabilirim paketli gidadan kastın ne kategori olarak.bizim eser miktarda da bile olmamasi gerekiyor alerji değeri çok yüksek.mesela aman yumurtanın kendisini yemiyorum makarnanın içinde var bisey olmaz dersen olmaz iyileşme süreniz uzar o yüzden süt yumurta peynir yoğurt bunlarla yapılan hıc biseyi yememek gerekiyor 😥
Aybuusss Leylus genel olarak atıştırmalık tarzı paketli gıda olarak vardır belki dedim ama yok galiba .evet dediğiniz gibi eser miktarda da olsa tüketiyorum biran önce atlatırız insallah
Love_me Benim kızımında gözleri bir günde şişti. Alerjik dendi. Çepek, iltihap, sulanma, kızarıklık yok. Sonuçları çıkana kadar 3 haftalık süt ve yumurta diyetindeyim
Gizzy Aybuusss evet çoklu alerji. Çünkü hep gazı vardı kolikti. 7 aylık olunca azaldı gazimiz 😩 alerji doktorumuz söyledi
06082020 Aybuusss kiziminfa yumurta sut ve tavuğa karşı alarjisi çıktı doktorumuz hiç bi şekilde sut ve yumurta kullanmicaksin dedi hazir paketli gıdaların içeriklerini iyice okuyun ve sizde kullanmayın çoklu alerji mamasi verdi doktorumuz ek gıdaya başladığında yumurta verseydin eğer 3 4 dakika içinde şoka girip bebeğinizi kaybedebilirsiniz dedi 😪yoğurt tereyag peynir yemeyin ve bebeğinize vermeyin 3 4 yaşına kadar sürebilir dedi alerjisi
Leylus Aybuusss lays klasik ruffles klasik cips oreo bisküvi bom bademli bitter çikolata bi kaç çikolata daha vardı ama eser miktarda varmıydı bilmiyorum onarımda ismini yazarım sana canım detayli araştır ama yanlış bisey yapmayalım birde en güzeli su ile un ya da irmik helvası yapmak ama fırsat bulmak zor oluyor yarin denicem bi
MelisEce_ Raporlu mamalar var en takın arkadaşımda oldu arkadaşım 1 yıldır katı diyette bebişide 3 aydır kilo alamıyor ek gıdadan sonrada almadı kilo ona raporlu mama önermişti doktoru bi danışın isterseniz doktorunuza size arkadaşımın benişi 1 yaşına gelicek henüz geçmedi alerji onunda kakası köpüklü ve kan oluyor alerjük bişey yediğinde
momyshark1 Aybuusss 11 ay süt ürünleri diyeti yaptım yaklaşık 15 aydırda yumurta diyeti devam ediyo ilk başlarda belirtiler kayboldun diye çok sıkı diyetteydim ilerleryen zamanlarda ufak kaçamaklar oluyordu
Aybuusss 06082020 Allah korusun korkunç bir durum gerçekten😔 ek gıda dönemine 2 ayımız var inşallah o döneme kadar geçeceğine inanıyorum ☺️
iyilik80 Aybuusss 5 aydir diyetteyim bizimki coklu gida alerjisi sebze ve meyve pirinc yiyorum bunlardan alerji yapanlarda var tabiki paketli hicbisey yemiyorum 😞