EmirMert @deletedmom1067 @Melegimm34
Öncelikle gönderdiğiniz linkler için teşekkürler. Göndermiş olduğunuz makalelerin hepsi aynı makaledir yani garklı çalışmalar değil birden fazla gönderince farklı çalışmalar olduğunu düşünmüştüm.
Gönderdiğiniz çalışmanın tamamını okudum. Araştırmacı ortaya bir hipotez atmış fakat aşağıda da cümleyi göndereceğim. Bu sonucun daha fazla çalışmayla desteklenmesi gerektiğini vurgulamış ki bu makale haricinde başka yerlerde de yazmış. Kısa çeviri özetlerini yanlarına ekliyorum.
“She added, however, that parents of premature babies should not be unduly concerned because in light of all currently available evidence, the benefits of steroid treatment on the immediate health and survival of a baby are well-established and outweigh any possible risk of long-term behavioural or emotional difficulties. “”Bununla birlikte, prematüre bebeklerin ebeveynlerinin haksız yere kaygılanmaması gerektiğini, çünkü şu anda mevcut tüm kanıtların ışığında, steroid tedavisinin bir çocuğun sağlık ve hayatta kalması üzerindeki faydaları net olarak ortaya konmuştur.””
"Although this is the largest study so far to look at these risks, the number of children in our group who were exposed to glucocorticoids was still relatively small," Rodriguez said. "(So) more studies will be needed to confirm the findings." BULDUĞUMUZ BU SONUCUN DOĞRULANMASI İÇİN DAHA FAZLA ÇALIŞMAYA İHTİYACIMIZ VARDIR.
Özetle ciğer geliştirici olarak bildiğimiz iğne premstüre bebeklerin yaşam oranlarını arrırmak ve sağlıklı olmalarını sağlamak için hala kullanılanwn etkili ve güvenli yoldur.
Makaleniz için teşekkürler