maggie
maggie oğlum 26 günlük. Doğumum tam bir travmaydı. 20 saat sancı çektim 10 cm açıklık ve çocuğum nerdeyse doğmak üzereyken sezeyana alındım çünkü doktorum doğumumu iyi yönetemedi (yaşadığım ildeki en iyi perinotologlardan) oğlum doğduktan 3 saat sonra kendime gelmişim. 3 kez epidural sonrası genel anestezi aldım. Doğumdan sonra depresyona girdim. Oğlum ilk gece hastenedeyken beni öyle güzel emiyordu ki ama ben kendime tam olarak gelemediğim için ( o kadar anesteziden dolayı ve çocuk doktoru mama verin demiş) oğluma biberonla mama vermişler hastaneden çıktıktan sonra da benim doğum sonu depresyonum sebebiyle mama vermeye devam ettiler. Ben 6 yıllık yoğun bakım hemşiresiyim. Oğlumu emzirmek için meme tekrar tutması için neler yaptım bilemezsiniz. 23 gündür mücadele ediyorum bu süreçte emzirme danışmanıyla çalıştım olmadı en iyisi dediler onu getirttim evime Eds, enjektörle damlatma, kaşık biberon, parmakla eds her türlü yöntemi denedim. Oğlumun da kafası karıştı benim psikolojim daha da bozuldu. Doktor 2 tane antidepresan verdi. 7 güne kadar ara ara tuttu memeyi o da slikon başlıkla tam pes dedim oğlum beni kendi kendine tuttu. O nokta da dedim pes etme. 20 güne yakın uyumadım. Etrafımda beni seven hep yanımda olan destek olan insanlar da vardır. Eşim hele hala dört dönüyor etrafımda. 3 gün önce oğlum silikonu da bıraktı. Sadece memeyi tutuyor ama emzik gibi tutuyor. Kolik bebek hiç uyumuyor ve sürekli ağlıyor. O orda ağlarken ben kendi duygularıma boğulamazdım. Hem ona alışmaya hem içindeki duygularla savaşmaya hem de ona bakmaya çalışıyorum. Oğlum 25 günlük ve 25 gündür mama alıyor. Bende mücadeleyi bırakmadım emzirmeye çalışıyorum. Emmezse de vakit bulursam sağıp veriyorum. Mama öcü değil. Herkes ister çocuğunu doyasıya emzirmek. Hatta benim kadar kimse istemez gibi geliyor. Diyeceğim o ki önemli olan senin ve onun mutluluğu. Ben oğlum beni emsin diye herkesin dediğini yapmaya çalıştım ama bir noktada akışına bırakmak en iyisi. İçgüdülerini dinle elinden geldiği kadar emzir sev onu. Sütü en çok sevgi arttırır bir de emmesi özellikle geceleri. Oksitosin gece salgılanır çünkü. Dışardan nasihat verenler senin neler yaşadığını hissettiğini bilemez.