HazelK Kızlar bebeğimin ateşi 39.1ı buldu. Az önce duş yaptirdim ve şuan 38.6e inmiş ve atletle duruyor. Başka ateşe iyi gelecek ne yapabilirim acaba? Su içirdim onun haricinde fitil var ama yükselirse vermeyi düşünüyorum. Uykusu var ama şuan uyutmuyorum ateşini takip ediyorum çıkarsa fitil vercem yoksa uyutsammı? 11 aylık bu arada ilk bebeğim o yüzden tedirginim☹️
elifiii HazelK fitil yerine calpol verebilirsiniz. Odanın camını az aralayabilirsiniz. Kafası hariç eklem yerlerine ıslak olmayan nemli bez koyabilirsniz. Evinizde gerçek gül suyu varsa bedeninr sürebilirsiniz. Su içirin ve emziriyorsanız bol bol emzirin, siz de su için. suyunun hafif serin olmasında sakınca yok.
MiracAlpinveUmutunAnnesi HazelK geçmiş olsun ama ben ateşten korkarım 38 i geçmiş ateşi bence bi hastaneye götürün yada bir eczaneyi arayın sonra capol verin Diş ateşi desek doktorumuz diş ateşi 38 i geçmez demişti Tekrardan geçmiş olsun 🌻
Canada10 HazelK ayaklarının altına limon sürebilirsin canım çok geçmiş olsun ama diş değildir diş ateşi 38 i geçmiyor ve bedende değil sadece kafada oluyor ateş muhtemelen enfeksiyon olabilir. 39a çıkarsa yine doktora görünmende fayda var emziriyorsanda bol bol emzirmeni tavsiye ederim
boncukanne Dişten dolayı mıdır? Canım uyusa bile sen ateşini takip et inşallah birdaha yükselmez, yükselirse fitili koyarsın iner zaten, geçmiş olsun. 🙏🏾
HazelK boncukanne olabilir üst dişleri ama bu kadar çıkarmı ki diş döneminde🙁 sağol canın uyutayım ben o zaman baya geldi çünkü uykusu, inşallah geçer🙏
HazelK elifiii teşekkür ederim tavsiyeleriniz için şimdi yapacağim, inşallah düşer bezı eklem yerlerine sürüyorum
EsraVeyselAlya HazelK Ilık duş sonrası fitil ile kontrol altına alabilirsiniz bebeğiniz uyusun ve ılık uygulama yapın belli aralıklarla çok geçmiş olsun
Biscolataerkegim HazelK Uyusun engel olmayın evde varsa ateş düşürücü onu verin ara ara da kontrol edin. Fitil son çare
Synmannesi HazelK fitil ver uyusun bence duş da almış sen uyuma bek uyurken hep uykusuz kalmasın yavru
Beyaz95 HazelK bezle dusla olacak is degil ilac olmadan dusmez o ates cikar git gide asla uyutma o durumda kendinde sabaha kadar basinda bekle fitil zaten bu durumda koyuyolar neyi bekliyosunki?38i geciyosa direkt fitil koyuyuolar
elifiii Beyaz95 doktorumuzun ilaç sınırı 38,7 . Bebege dus aldırmıs düsürmüş tekrar yükselirse ilaç verecek. Ateş bir sorun degildir vücudun dogal savunma mekanizmasıdır. Doktorlar ateste 72 saat evde izlem önerirler ( havale veya soguk havale hariç)
AloneMom HazelK canım dis ateşi değildir öyle olsa 38i geçmez bizimde o aylarda olmuştu enfeksiyon olmuş boğazında.malesef antibiyotik kullanmadan geçmiyor oda üç günde etki eder anca.gecmis olsun.fitil verip zibinla uyutabilirsin ama sık sık kontrol et tabi
HazelK AloneMom evet bu gece nöbetçiyim atletle duruyor şuan bakalım biraz daha düşmezse vericem artik fitili
Beyaz95 elifiii ben oyle dusunmuyorum az kalsin havale geciriyodu bebegim atesten ben cok korkarim 38olunca fitil koyarim direkt cunki benim bebekde asla dusmuyor bes on dakka icindede aniden kalkiyo durup beklemek anlamsiz bu durumda 39a kadar cikmis atesi dra da gitmiyo tabiiki ilac ve fitil birsey yapmali🤦🏻♀️🤦🏻♀️
HazelK MiracAlpinveUmutunAnnesi birazdan düşmezse fitil vericem bekliyorum. Sadece atleti var bide havlu koyuyorum ama düşecek gibi 🙏