biryavuzkusu Kızlar 3 aylık bir oğlum var. Geçen ay 4850 idi kilosu. Bu ay 5 kilo olmuş. Yani kilo almamış nerdeyse. Geceleri yatarken bir kere mama veriyorum. Gün içinde hiç vermiyorum. Hep emziriyorum. Her emdikten sonra kusuyor. Memeden ayrılınca ağlıyor hiç mutlu olmuyor.mamadada aynen mama bitiyor ağlamaya başlıyor. Sütümde var hissediyorum. Sıktığımda fışkırıyor. Kilo almaması çok moralimi bozdu. Sütümün kalitesini nasıl arttırırım. Ne yapmam lazım of off.
OMG5860 biryavuzkusu benim oğlum da 3 aylik ve bu ay sadece 300 gram almış gectigmz iki ay 1 er kilo almıştı bu ay mama istemedi uykusu falan düzenliydi bende mama konusunda ısrarcı olmadım ama kilo almaysi üzdü beni o yüzden her emmesinden sonra mama teklif ediyorum ilk istemyo ama sonra kabul ediyor bazen çok az içiyor bazen fazla ama kendi diliyle itene kadar veryorum doktor en az 700 gram alması gerek dedi çünkü bende çok üzüldüm çünkü duyunca az kilo aldgni
Adasmom biryavuzkusu canım bizde 2 ayligiz doğduğundan beri 1 kilo aldı bir aydır sadece anne sütü veriyorum önceden mama veriyordum şimdi bebegim mutlu bağırsakları rahatladı gelişimi refleksleri iyi. Bence bunlara bak kiloyu kafana takma emzir bol bol
fatima biryavuzkusu çocuk aç olduğu için ağlıyor sanırım her emmeden sonra kusuyor diyorsunuz.. kıyamama ya mama verdiğiniz zamanda kusma oluyor mu? mamayı günde 2-3 e çıkarsanız. süt kalitesi için kuru kayısı-incir-kuru üzüm bol su, kırmızı et ciğer tavuk mantar protein ağırlıklı beslenseniz artmaz mı denediniz mi??
biryavuzkusu OMG5860 aynen bende çok üzüldüm bizimki hiç almamazlık yapmıyor. Hepsini içiyor sonra kusuyor. Ben biberon bitip ağzından çekince çığlığı basıyor. Sonrada kusuyor 🤦♀️
OMG5860 biryavuzkusu kaç ml veryosunz ki mamayi az ölçüde yapyosanz belki doymuyordur oğlum diliyle ittikten sonra mamayi aglamyor tekrar uykusu varsa uyuyo yada oyun istyo bEbekleri anlamak zor çaresiz kalıyo insan bazen
biryavuzkusu OMG5860 90 cc veriyorum bir kere 120 cc verdim doymuyordur diye hepsini içti yine ağladı meme verdim onuda emdi ama sonra hepsini kustu
OMG5860 biryavuzkusu o zaman Bebeğinizin ağlama sebebi farklı olabilir yoksa doymustur yani fazlaca veryormussunuz
biryavuzkusu Adensu doktora söyledim ama öyle birşey söylemedi reflü olduğu nasıl anlaşılır ki gece emdiğinde kusmuyor
Adensu biryavuzkusu surekli kusarsa dr soruyor zaten bize fitilverdi mamasini degistirdi hem emiyor hem mamaveriyorum ystikta yatir dedi belinden yukrisi yuksek olsun dedi ama cok degil mide horusundan gelen sivi disari cikmasin diye ben faydasini gordum normal mma verince yine kusuyor reflu mmasinda kusmuyor
biryavuzkusu Adasmom boyuna göre 5900 olması gerekiyor dedi yani 900 gr eksik o yüzden canım sıkıldı biraz
Definem fatima aynı şekilde balık, et, badem, ceviz özellikle tahin- pekmez, roka, süt (gaz problemi varsa laktozsuz süt) peynir, ev yapımı yoğurt sütün yağlanıp kalitesinin artmasını sağlıyor.
biryavuzkusu fatima mamadan sonra kusması çok nadir oluyor. Herşeyden yiyorum aslında ama çok dikkar etmiyordum bu aralae biraz saha dikkat edeyim 😔
Keremozaninannesi Reflü için gün içinde 10 kerr besliyorsan 5 kusması oluyorsa reflü diyorlar genelde bizdede öyle oldu kilo alımı iyiydi ama büyüdükçe sütüm yetmedi daha çok istiyordu oğlum mama artı meme veriyorum bir haftada gelisimi bile arttı diyebilirim kusuyorsa mamayı değiştir belki ondanda olabilir canım
biryavuzkusu Keremozaninannesi mamayı 1 kere yatmadan veriyordum ondada kusmuyordu beni emince daha çok kusuyor 😔
Keremozaninannesi biryavuzkusu ben mesela tam bi kere mamayla tam bi kere memeyle doyuruyorum karışmasın midesini bulandırmasin diye mamayı 120 -130 ml veriyorum iki saat sonra tekrar istiyor bu defa meme veriyorum hem göğsüm doluyor hemde karışmamış oluyor
Keremozaninannesi biryavuzkusu evet dört gün önce 6700 dü 3.5 aylık kilosunu 56yla çarpıyorum bazen fazla hazırlıyorum ne kadar isterse o kadar yiyor
biryavuzkusu Adasmom yani evet oda var tabi ama benim bebeğimin baştan beri emmesi sıkıntılı memeyi yanlış tutuyor bir türlü öğretemedim ben ona bağlıyorum