Kbrnr Kızlar ben anlatayım siz doğru veya yanlış diyin fikir verin 🙂 ilk bebeğim onun için tam bilemiyorum araştırmalarım sonucunda şuna karar verdim ek gıdaya başlıycam yoğurtla başlayamıyorum alerjimiz var havucu buharda pişirme yöntemiyle pişirip içine az bi zeytinyağı koyup püre haline getirdikten sonra 3 gün kuralıyla vermeyi düşünüyorum günde 1 öğün olacak şekilde ardından patates yer elması sonra bunlardan çorba yapcam meyve püreleri falan 2 3 öğün bebeğimin isteğine göre vercem sizce doğru mu bide su vermedim hiç anne sütü aldığı için suyu bebek suyumu yoksa kaynatıp mı veriyorsunuz bunu öğrenmek istiyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın 😬🙄
Cansumommy Kbrnr yazdıklarınızın hepsi doğru aynen öyle yapacaksınız. suyu da bebek suyu da olur kaynatıp da olur. ben kaynatıp veriyorum. her daim kaynamış soğumuş sularım elimin altında olur bebek için.
Ceyo0666 Kbrnr canim yazdıkların doğru havuçla başla patates kabak deneyerek git sonra yavaş yavaş birleştir corba yapmaya başla çorbanın içine küçük bi sarımsak minsk bi soğan atarak cesitlendir avokado yumurta sarisi dene hepsini nasil alıştırırsan öyle gidiyor ver hepsinden baksın tadına ıspanak felan onlarda baya faydalı blender kullanma sakın cattalla ez sıkıntı çekme 7 aya doğru kıyma ekle çorbalarına zaten baya çeşit oluyor o aya mevsimine göre sebze meyve ekle meyve püresi yap
Lokumcuk Kbrnr Ayda sadece öğle yemeği, 7. Ay kahvaltı ekleyebilirsiniz. 9. Aydan sonra akşam öğününe de başlanabilir.
VolkanEmrem Bide yogurdu kendinmi mayaladin cnm bn bi cay kasiginn ucuyla az hazr vermstim alerji yapti cok uzuldum😞keske vermeseydim
Kbrnr VolkanEmrem bizim süte alerjimiz var onun için vermiyorum yoğurt ama verirseniz günlük kendiniz kavanozlara mayalayın hazır vermeyin
VolkanEmrem Kbrnr Biz de 5 ay 3 günlüğünüz Doktor 5 aylıkken ufak ufak başlayabilirsin dedi Evde hazır yoğurt vardı önceden Ben parmağımı değdirip veriyordum az bir şey Labne peyniri olsun da ondan olsun herhangi bir sıkıntı yoktu çay kaşığının ucuyla çok az verdim çocuğun yüzü dışarı attı o kadar üzüldüm ki siz nasıl yapıyorsunuz günlük Sütten mi
Kbrnr VolkanEmrem biz hiç hazır yoğurt kullanmıyoruz hep kendim yapıyorum bence peyniride evde siz Yapın öyle verin ben öyle yapmayı düşünüyorum 🙂
Cansumommy Kbrnr havuç, patates, bal kabağı, yer elması, brokoli,avokado .brokoliyi haşlayınca gaz yapıyor, buharda yapmıyor onu da belirteyim. avokadoyu iyice yumuşamış olanı alacaksınız, çatalla hemen eziliyor zeytinyağı döküp vereceksiniz çok faydalı.
VolkanEmrem Kbrnr tm cnm bugun mayalicam koyden annem sut yollamisti onu yapicam sifa olsun insallah 😊
Lokumcuk Kbrnr Ben de öyle yapıyorum. Öğlen çorba verdiğimde kabız yapmasın diye yoğurt da veriyorum yanında.
Kbrnr Ceyo0666 tamam 😌 bide şey diycem ben püre yaptıktan sonra kaç gün saklayabilirim yoksa hergün yapmam mı gerek
VolkanEmrem Ravzacuk iki gun once vermisti kucuk sivilce seklinde kabarmisti kas cevresi sonra kulaginin arkasnda gordum kizarikligi oseklde anladm smdi kndm mayaliycm