Nisanisa123 Kızlar bebegım 6 aylık oldu ıkı haftadır ek gıdaya basladım. Havuc, kabak,patates, bal kabağı püre olarak verıyorum. Ama 2 gundur kakasını yapamıyor cok zorlanıyor. Kabız degıl ama bıraz koyu kıvamlı yapıyor. Ne yapmam gerek dikri olan var mı?
Emir123ali Nisanisa123 elma rendele inan çok faydasını görürsün oğlumda kabız oluyordu elma hemen yaptırıyor
Oyku123 Nisanisa123 gunde 1 cay kasigi hakiki zeytinyagi icirip ustunede su icirin. Bagirsaklari calistirir.mutlaka her yedigine zeytinyagi koyun alisana kadar.
deryaalparslan Nisanisa123 ek gıdaya başlandığında böyle şeyler olabilir korkma cnm 🖐🏻 duzeliyor bir çay kaşığı hakiki zeytin yağı verebilirsin benimde bebeğimde böyle durumlar oldu gecti
InciLiya12 Nisanisa123 https://imgyukle.com/i/LfNk0f Türkcesi kolza yagi mis. Ben hep yapinca icine 1 kasig bu yagdan ekliyodum kabiz olmuyodu ve ek gidays gecince mamayi azaltin. Ben yapmadigim icin 8-9 aylikken kizim cok problem yasamisti cok zorlaniYodu sonra azaltinca gecti.
Durucilla Benim kızım da 6 ay 25 günlük. Ek gıdaya başlamamızın tam ikinci haftası kabız oldu malesef. Kakasını yapıyor ama ağlayarak zorlanarak. Sert topçuklar şeklinde çıkarıyor 😔 onu öyle görmeye dayanamıyorum. Doktora sordum duphalac şurup verdi. Ama işe yaramadı. Ben de lifli gıdalar vermeye, her öğünde su içirmeye, ve bol bol emzirmeye çalışıyorum. Ama henüz kakasında bir yumuşama göremedim..
InciLiya12 Durucilla Mama fazla veriyormusunuz benim kizimda öyleydi görmeyw dayanamiyodum artik. 8-9 aylik olunca günde 2 kere mama vermemiz gerekirkwn ben 3-4 kere veriyodum o yüzden kabizlik oluyomus ek gidaya gecince yavas yavas azaltmamiz gerekiyomus.
Nisanisa123 InciLiya12 emziriyorum her ıstedıgı zaman ek gıdayıda gunde bırkere 2 3 yemek kasıgı kadar yıyo ama neden boyle zorlanıyo anlamadım
InciLiya12 Nisanisa123 ilk zaman ola bilir canim yavas yavas alisiyor. Ama su vermeye calis benim kizimda 8-9 aylikken cok zorlaniyodu ama yürümeYw baslayinca hic kabiz olmadi cok sükür yürüyünce bagirsaklari calsiyor olmazsa ayaklari ile bisiklet süryomus gibi haraketler yapmayi deneyin
Yagmuralmila Nisanisa123 cnm bekle 3 günü geçerse doktora götür lavman versin bişey yapma sen.. bu dönem ek gıdaya yeni geçiş yaptıysan normal bu durum
Anne06_ Nisanisa123 ek gıda ile suyun önemi çok artıyor su içir bolca benim kızım çok fazla istiyor hatta soluğunu görünce bi şımarıyor ne zaman suyuna dikkat etmezsemde o gün kabız 🤷🏻♀️ Elma rendesi ve hakkı yağ verebilirsin yardımcı olamak için 1 çay kaşığı kadar
Emelekin Nisanisa123 YouTube dan Ayşe önerin gaz masajı videolarını izleyin. Benim oğlumda bir ara yapamıyordu o gaz masajı ile hem gazıni çıkardı hemde kakasını yaptı rahatladı çocuk.