Dedinaber [silindi] kimyonun kendisi de olur ama aktardan kimyon tohumu alın o daha etkili. kaynamış bi küçül cezveye bi çay kaşığı atıp 5dk bekletip süzüyordum ben. hatta rezene+kimyon tohumunu karışık atıyordum toplamda bir çay kaşığı. ılıyınca veriyordum dört beş çay kaşığı. kendim de içiyordum.
Dedinaber [silindi] yararını da gördüm bu arada. ama dikkat edin alerjisi falan olmasın bebişin. yavaş yavaş başlayın isterseniz. akşamları yatmadan ve sabah kalktığında veriyordum ben bi yan etkisini görmedim hiç.
Gulsenaylin Ben 2 aylikdan bebegimede verdim kendimde icrim bebegime 5 10 damladan basladim her hafta artirdim 5 ml 10 ml 20ml 30 ml shimdi 6 ay olucak artik 1,5 aydi kesdim. Hic bir sikintida gormedim ben. Cokda faydasini gordum 👍🏻 Gunde 2 kez verdigim oldu
kubra23 Gulsenaylin gaz için faydalı oldu mu? 1 aylık bebeğim 19 şubatta 2 aylık olucak. Ben içsem yapıp gazına faydasını olurmu çok gazlı oğlum durmuyor hiç. Damla kullanıyoruz ama fayda etmiyor. Karın ağrısı girdim mi başlıyor ağlamaya
nilsimay [silindi] ben bir fincan sıcak suya 1 çay kaşığı kimyon koyuyorum 1-2 dakika bekletip içiyorum ve bebeğime de 1 çay kaşığı veriyorum çok güzel gaz alıyor. Yemeklerime de ekliyorum canım çok faydası var sütüde artırıyor
Tired_mom kubra23 bebeğim 35 günlük bi sürü gaz ilacı denedim Metsil sap simplex hic fayda etmedi akşam aguline aldim arkadaşım tavsiyesi ile bitkisel aman allahım çok iyi geldi bebeğime çok şükür allaha bazar değmesin ilk kez ağlamadan bir gece geçirdik doktor tavsiyesi de edindim tabi kullanailirsin dedi gaz işari deneme yanılma yolu dedi gerçekten bir deneyin
Gulsenaylin kubra23 vallahi ben verdim. Hic bir yan etikiside gormedim icirdikden 15 20 dakka sonra gazin cok guzel cikariyordu. Hemde bizde hikkinma var idi gece boyunca cok kotu bir donemdi oldum bittim 4 ay neler cekdim neler. Kimyon icirdiz diye hemen kaybolacak digil tabiki kaybolmiyorda zaten ama azacik hafifletiyor e ishte onada shukur diyoruz artik. Cok sikintilindonem allah kolaylik ve sabr versiz.benimki kolikdi bide 🤦🏼♀️
kubra23 Tired_mom ya onu dene bunu dene gerçekten canım korkuyorum bir şey olucak diye. Manyak ettik çocuğu onu bunu deneyerek. Doktora soracağım salı günü kontrolde nurse harveys yazmıştı ama daha önce prolance diye bir gaz damlası yazmıştı o evde var diye almadım nurse harveys i tekrar söylüycem gaz meselesini bakalım ne önericek emziriyorum mama veriyorum hemen ardından gazını çıkarıyorum ama yok anlamıyorum neden ağlıyor. Bakıyorum ağrıyan bir yeri var mı bir şey var mı diye yok ayağımda salladım mesela şuan uyudu gece uykumuz da yok doğru düzgün. Dün gece 3 buçuk 4 arası uyandı öğlen 12-1 de anca uyudu 8-9 saat bir bebek uyumaz mı diye düşünüyorum biz büyük insan olarak 24 saat uykusuz kalsak dayanamıyoruz. Gece kayınvalidem bakıyor mama veriyor ve beni uyandırıyor emziriyorum kadın da bende ikimiz birden Pert olduk karın ağrısı giriyor sanırım bi anda ve uyanıyor ağlıyor ama sesi çıkmıyor bazen de etrafa bakıyor öylece dün gece mesela uyandı sabaha kadar ıh mıh etti hep etrafında bakındı uyumadı haliyle bizde uyumuyoruz onunla beraber
curly_mom [silindi] ben verdiydim çok gazlıydı valaa rahatladı bebe 🥴 1 çay bardağı kaynar suya bi çay kaşığı kadar kimyon koy biraz bekle soğusun. Tülbentten geçir ama hiç toz tanesi kalmasın, bi çay kaşığının ucuyla bi kaç damla ver bebeğine.. Bişey olmaz 🧿 sen de iç şifa olsun 🍀
Tugcedursun kubra23 canım uyku sorunu bebeklerde oluyor. Benim oğlum ilk iki ay gözünü kırpmadı uyku nedir bilmedi sonra kendiliğinden uyumaya başladı kucağında dans ederek uyutmaya çalış kundak yap yüzüstü yatir uyutmaya çalış. Gaz konusu çok kötü biz iki ay 9 günlüğüz hala çok fazla devam ediyor 😕 o maalesef zamanla geçecek kaç çeşit damla kullandım bilmiyorum şu ansa sab simplex ve nurseyi beraber kullanıyorum bebeğim az olsun rahatladı
Maysa_ [silindi] ben bebeğime vermiştim 40 ından sonra 1 çay kaşığı kadar çok rahatlatıyor hemen çıkıyor gazı kalanıda ben içiyordum Saraçoğlu nun tarifi zaten Saraçoğlu kimyon cayı tarifi yaz dinle hiç damla falan kullanmadım zararıda yok hiç görmedim yani kolay gelsin
kubra23 Tugcedursun nurse harveys doktor yazdı fakat ilk gaz sorunu var dediğimiz de Prolance diye bir damla yazdı evde o var diye almadık nurse harveys i yarın doktora gidicez. Sab Simplex i çok duyuyorum bilemiyorum her damla da aynı bebeğe iyi gelmiyor olabiliyor. Biogaia yazmıştı acile gitmiştik gecen gün acaba biogaia kabız mı yapıyor anlamıyorum ama yorumları okudum damla hakkında gayet iyi yorumlar
Gulsenaylin Esimle carsaf icinde salliyorduk oyle sakinliyordunyoksa saatlar sururdu aglamagi. Offff cok zor zamanlardincok.