Nurhayat Merhaba anneler, bebegimin yuzunde kizarikliklar olustu bugun doktora gittik egzama başlangıcı olduğunu söyledi süt ürünlerine de alerjisi olabileceğini söyledi bebegim sadece emdiği icin ben süt ve süt ürünlerini kestim bugünden itibaren. Sunu sormak istiyorum doktorumuz la roche posay marka kremleri önerdi. Bu durumu yaşayanlar varsa eğer hangi kremleri kullandılar nasil bi yöntem izlediler merak ediyorum. Yapmamız gereken başka birsey var mı bilgi verirseniz sevinirim
elifsare43 Nurhayat Biz de alerji testi olduk sonuç bekliyoruz Bize de aynı kremi önerdi doktor aldım bir haftadır kullanıyorum ara ara kasinmasi devam ediyor yaraları da henüz iyileşmedi.
Aysenes Nurhayat bugün doktorum banada o kremi verdi sabah akşam sur dedi bakalım bizim de yanaklarımız kızardı
Dolunayinannesi Nurhayat doktorum verdigi de iyi bir marka bizim doktor linola yi vermisti ben memnun kalmistim
birboncukannesiiii Nurhayat alerjimin 5.günü herşey geçti canım. Sadece mustela losyonu şampuanı yetti. bebek ürünleri çok pahalı. Bence bşraz diyetin sonucunu gör bekle. İnş benim kızdaki gibi geçer sizinkilerde.
Nurhayat elifsare43 bize alerji testi yapmadı yasi daha küçük diye bu arada 1.5 ayligiz 2 aylik olduktan sonra yaparız dedi ama süt alerjisi olabilir dedi kesin değil tabi. Bizde kremleri alip kullanıcaz ama alternatif birsey var midir diye yazmak istedim. Bioderma atoderm kremini de cok onerenler var eger bu krem ise yaramazsa onu deneyeceğim bende sizinde aklınızda olsun
Nurhayat birboncukannesiiii biz normalde mustela kullanıyoruz hatta doktorumuz mustela en temizi süt alerjisi olmasi muhtemel dedi insallah süt ürünlerine alerjisi vardir sadece kalıtsal birsey olmasın da. Ben süt ürünleri yemesem de olur.
Dolunayinannesi Nurhayat ben bioderma mustela bepanthol sensiderm kullandim ama asla ise yaramadi bizde hatta mustela daha kotu yapti her bebek farkli ama linola cok iyi geldi 1 hafta icinde gecirdi biraz pahali ama uzun sure gidiyor
RuzgarMommys Biz bioderma atoderm kullaniyoruz iyi geldi Süt süt ürünleri yumurta da yeme ve paketli gida tüketme bi süre arkasina bak mutlaka süt ürünü yazan seyleri de yemiceksin Dikkst et mutlaka düzelme olur inslllh
incii Nurhayat linola kullandım pek faydasını görmedim la roche ye geçtim çok iyi geldi canım kaşıntıyı da aldığı söyleniyor
SerpilG Nurhayat bioderma atopik ciltler için olanı kullanıyorum. Süt ürünleri,kırmızı et,balık,tavuk,yumurta,kuruyemiş,soya tüketmiyorum. Kuruyemiş i açtım alerjisi arttı tekrar kestim. Düzelince balığı deneyeceğim. Sırayla açacağım.
bikerem Nurhayat biz de dun gittik bize de egzama dedi. Alerjiden soz etmedi. Mustela stelotopia emoliyent 40 ml yuz kremi tavsiye etti geçmezse steroidli krem vaslariz 2 3 gun dedi
ezgigksn Nurhayat mutlaka vücudun nemli kalması gerekir öncelikle buna dikkat edin derim. Kıyafetleri %100 pamuk tercih edin ve ütüleyin. Kıyafetlerini sabun tozu ile yıkayın. Mustela vs hersey denedim ama nemlendirici olarak Bioderma Atoderm Intensive Baume kesinle tavsiye ederim küçük olanı var ilk onu alıp deneme yapın anlarsınız zaten. Şampuan olarak da mustelanın çok kuru ciltler için olanı var onu kullanıyorum. Ve Mustela Stelatopia Temizleme Yağını da kullanıyorum. Kolları ayakları komple yanık gibiydi Allah’ıma çok şükür hiç birsey kalmadı. Tabi diyet de uyguluyorum. Umarım sizinde bu süreç çok çabuk geçer 🌸
Nurhayat ezgigksn canım cok teşekkür ederim inşallah cok cabuk geçer. Diyet uygularken nelere dikkat ettin peki sadece süt ürünlerinin mi kestin?
ezgigksn Nurhayat kızımın yumurtaya da alerjisi var süt ve süt ürünleri yumurta içeren her şeyi kestim paketlerin üzerinde alerjen yazıyor zaten içeren hiç bir şeyi yemedim. Birde baharatlı yememeye dikkat ettim