Other Herkese merhaba, 3 yaşındaki kızım ile uzun süredir aşamadığımız tuvalet alışkanlığını kazandıramadığımız kaka meselesine; bu durumu yaşayıp tecrübe etmiş annelerin bilgi ve önerisine ihtiyac duymaktayım.
Tospagam Other on gün önce verdim oğluma tuvalet eğitimini çişe kolay alıştı ama kakasina ayrı bır merakı vardı normal olduğunu yediğimiz yemeklerin öyle dışarı çıktığını anlatıp durdum. İfadem için kusura bakmayın bir parça çıkarıp kalkıp bakıyordu ona baybay yapıp temizleyip devam ediyodu çok şükür şuan tamamen düzene girdi zamanla alışır 💩 farklı geliyo onlara sabırlı olun 🤗
brnidldfn Other biz yeni atlattık o dönemi şükür cisimiz çok kolay oldu ama kakamiz yüzünden pişik falan olduk sürekli yıkamaktan kuru olduk ama vakti gelince kendi gidiyo pijamasina yapiyodu ona göstererek bak onun yeri burası hadi git bakalım kaka bay bay dedik sifonu çektik sonra meraklndi 😂 onun biraz rahatsız etmesini sağlayın hemen temizlemek yerine bı kaç dakika dursun benim tavsiyelerim bunlar 😊 bı de beraber oturun siz de yapıyormuş gibi yapın o da iyi bı çözüm
VelardaEdiz Other allahım herhalde en korktuğum dönem şu tuvalet eğitimi olsa gerek 14 aylık ama doğduğundan beri tuvalet eğitimine taktım nasıl yapıcam diye😂
Other Tospagam canim 10 gun olsa keske.6 aydan fazladir bu boyle. Masa yada koltuk arkalarina saklanarak ayakta yapmaya alışmış. Tuvalete oturmak istemiyor. Yoksa psikolojik kakadan ayrilcam kaygisi falan yok. Kakayi yapiyor kilotuna sonra kaka yaptim degistir diyo😩
Other Cinarmom bu kaka beni benden etti. Istemiyor tuvalete oturmak. Anlatiyorum ilgisini çekecek seyler vereyim diyorum yaparsan şunu alicam diyorum. Yok. Camasirina yapiyor temizliyorum ama tam yapmamis belli poposunun ucunda daha duruyo. Hopp bi yarim saat sonra tekrar. Bilmiyorum nasil olcak
Tospagam Other peki şey yapsanız mesela saklandı siz anladınız yapacağını sinyal verdi hemen tuvalete koşup işte sevdiği oyuncak kitap felanla uzun tutsanız tuvalette bizim klozetin yanında hemen çamaşır makinesi var biz boya kalemleriyle resim yapiyoduk makineye
Other brnidldfn hepsini yaptim canim. Bebeklikten gelen bi aliskanlik masa yada koltuk kenarlarina saklanip ayakta yapması daha rahatina geliyor. Tuvalete oturunca yapamicam psikolojisi var herhalde. 6 aydan fazla bu surecle ugrasiyorum. Yaptiginda degistirmesem bile oandan sonra kendide unutuyor. Uzun surede pis tutamiyorumki enfeksiyon kapmasin.
Cinarmom Other 4 gün oldu bugün baslayali 33 aylık kızım.. küçüğü hallettik buyugude dolabinin arkasina saklaniyo az bi yapıp anne kakam geldi diye koşuyo hayır zaten olayın farkındasın neden yaptıktan sonra kosuyosun delirtti delirtti vermediğim ödül kalmadi vallahi bıttım ama başladım burdan da dönemem rahat bi 1 haftasi var
Other Cinarmom bizdede ayni canim. Yaptigi kaka kilota dustuyse o ayri bi dert onu ordan al yika temizle. Popo arasinda kaldiysa hemen tuvalete oturttup orda düşürüyoruz. Herseyi bilen insan kakasi geldigini bilmez mi. Iste bebeklikten beri ayakta yapmaya alismis oturarak yapamicak psikolojisine giriyor herhalde. Ellerini tutuyorum ih ih de zorla biraz poponun ucunda bak cikacak diyorum. Taharet muslugunu aciyorum rahat yapsin diye. Yok inat yapmiyor agliyor bagiriyor. Tmm kakan yoksa in diyorum bu seferde var yapcam diye agliyor. Sonuc yine yok
brnidldfn Other hiç doktora falan danistin mi baya uzun süre olmuş ben sorduğumda demek ki hazır değil demişti ama bı kaç güne alıştı direk klozete mi yaptiriyosun lazimliga mi
Cinarmom Other evettt ya aynı inan ki 🤦🏿♀️ vereceğim tek tavsiye baska cocugun var mi bilmiyorum ama ikinci cocugu yapmadan alıştır.. ben hamileyken çise alistirym dedim çok zorlandim şimdi doğurdum oğlum 3 aylık simdide zor her türlü zor
Other brnidldfn doktora sormadim canim. Arastirmalarimda kaka nin daha zor ve uzun bi surec oldugunu biliyordum. Tuvalet aliskanligina en basindan beri klozet ile basladik oyle de devam ediyor. Lazimlik hic almadim. Tuvalet korkusu degil de psikolojik olarak oturarak yapamicam endisesi var gibime geliyor. Cunku o an kaka yaptigini gordugumde arkasina legen koysam yine yapar cunku ayakta yapiyor. Ama legene çömel de yap desem yapmaz
Other Cinarmom 18 aylik bi kizim daha var canim. Iki cocuk olunca hersey daha zorlayıcı. Yani burdaki durum ayakta kaka yapan cocuk sahiplerinin nasil oturarak kaka yaptirmaya ikna edip alistirdiklari
brnidldfn Other evet kaka döneminde kabız olan bile var ama ben cocuklar bu tuvalet eğitimi sürecinde tuvetjni yaparken ayağı yere bsinca daha güvenli hissediyomus öyle bı dene istersen
Cinarmom Other sanirim kimse yok yazmadiklarina göre kimi yerde siz klozette oturun cocugunuzuda lazimliga oturdup hadi birlikte yapalim diye onerilerde bulunun yaziyo ne kadar dogru olur bilmiyorum ama denenebilir
Other Cinarmom klozete alistigi icin lazimlik karmasalik olur onun icin. Kakanin da tuvalete yapildiginin farkinda aslinda. Ama nedense istemiyor
Other brnidldfn ayaginin altina basamak koyup deneyeyim bide bakalim canim belki işe yarar. Zaten bebeklikten süre gelen bi kabizligimiz var