Keskeuyusam yüksek bilemem de ben joie mirus kullanıyorum. 29 aylık ve 1 aylık olan 2 oğlum var. Koldan çift yönlü,yani traveller gibi çocuğun oturduğu kısmı kaldırıp döndürüp çevirmiyorsun.Sadece kolunu ileri geri yapıp arabayı çeviriyorsun çok rahat. Alacağın çift yönlü de buna dikkat et,çünkü çocuk büyüyor ağırlaşıyor zamanla.
Eğer ikisiyle birlikte çıkarsam büyük oğlumu arabaya oturtuyorum,küçüğü kangruya koyuyorum.
evin yakınında yürüyüş yapacaksak büyük oğlum koşturup yürüyor,küçüğü ana kucağıyla arabaya bağlıyorum.
Bebek arabası alırken kendi hayatınızı düşünün. Mesela her gün mü çıkarsınız? Araba mı otobüs minibüs mü kullanırsınız? Bütçe? Kesin olmalı dedikleriniz? Olmasa da olur dediğiniz özellikler? Kaç kilo kapasitesi olsun?
Bunları belirleyince geriye sadece karşılaştırmak kalıyor.Daha kolay olur sizin için.
Mesela ben arabayı değiştirdiğimde büyük oğlum 5,5 aylıktı.Koldan çift yönlü,tek parça tek el katlanan,tam yatarı olan,Sepetin büyüklüğü önemsiz,tekerler büyük olmayan bagaja sığan şekilde olsun dedim.Ayrıca hafif olmalıydı çünkü sattığımız travel sadece boşken 13 kilo geliyordu hantaldı.Arabanın taşıma kapasitesini de yüksek istedim 17-18 kg. Çoğu baktığım araba bütçem dahilinde diğerlerini karşılasa da taşıması genelde 12-15 kg idi.İnternette bebek arabalarının özelliklerine tek tek baktım,bi kaç model çıkarttım bize uyan.Sonra mağazada denedim öyle aldım 2 sene önce.