HMAE ben size erken sünnet ile ilgili şöyle birşey anlatayım yaptırıp yaptırmamak size kalsın . Benimde oğlum var . Hamileliğimin son evrelerinde eşimin doktor arkadaşlarının olduğu ortamda erken sünnet yaptırmak istediğimi anlattım. Aynı anda hep bir ağızdan sakın yaptırma dediler . Sünnetini yaptıracağımız doktor dünya çapında yaptığı ameliyat ile adını duyurmuş . Haberlere falan çıkmış birisi. O ben asla yapmam yaptırmak için bekle dedi. Sebebi ise şimdiki anneler kolaylık olsun diye yaptırıyor ama çocuğun alınması gereken deri daha tam belli olmadığı için sinirler zedeleniyor . Buda ergenlik çağında ; iktidarsızlık, kısırlık , erken boşalma , hissizlik tarzında sonuçlara sebep oluyor . Evlilik hayatı zedeleniyor . Toplumda çocuk bunları bilmediği için utandığından söyleyemiyor . Anca büyüyecek sorunlar yaşayacak utanmazsa bu durum için doktora gidecek ozaman açığa çıkıyor dedi . Çünkü bebeklik çağında alınacak deri daha tam anlamı ile belirginleşmiyor dedi . İlla küçükken yaptırayım diyorsan bir buçuk yaşına gelmeden asla yaptırma dedi. Önce o deri bi otursun tam anlamıyla dedi . Türkiye de bu erken sünneti düzeltebilen bir doktor var adam para kırıyor resmen bile dedi. Ve bu doktorlar çok güvendiğim kişiler. O yüzden biz vazgeçtik. Bende bunu öğrendiğimden beri böyle sünnet başlığı görünce kendimi vebal altında gibi hissediyorum yazıyorum kusura bakmayın. Tabi tercih yine de sizin bişey diyemem