Goknurunuz Merhaba 4 ay 11 günlüğüz doktorumuz sadece mamayla beslendiğimiz için artık ek gıdaya başlayabilirsin dedi. Yogurtla başla miktarı hafif çoğaltarak devam etdedi.Yoğurdu bi kaç kere denedim sevmedi. Kabak haşladım blend ettim sevmedi havucla birlikte denedim sevmedi. Püskürttü hep. Kaşık maması denedim pirinç unlu onuda sevmedi. Nasıl bi yol izlemem gerek. Neyi ne kadar miktar vericem doydugunu nasıl anlıycsm kafam çok karışık. Nasıl ilerlemem gerekiyo Çok hevesliydim ek gıda için ama hevesim kırıldı 3 gündür ara verdim 😔
Verna Goknurunuz canım bir de meyveli muhallebi dene istersen mesela armutu az buharda pişir ez su irmik ve armutu ilave et bunun gibi muahbellebiler yapabilesin pirinç unu yulaf unu irmik meyvelerini değiştirerek bir de öyle dene
Nilust Goknurunuz İlk sebze pürelerini tadımdan başlamanı tavsiye ederim. İlk başta istemiyorlar ama zamanla alışıyorlar. Bende yoğurtla başlamasın. Az az miktarını arttır. Havuç,patates,balkabağı,ıspanak.. bunlarla devam ettim.
Goknurunuz Gamzeli2206 aynen bi kaç gün daha bekleyip tekrar deniycem inşallah. Bide hangi sürelerde vermem gerektiğini bi türlü kavrayamıyorum benim bebeğim tam acıkmadan hiç bişey kabul etmiyo etmediği gibi acıktığı an hazır oluyo deneyeceğim şey veriyorum bu sefer onu veriyorum çok fazla yediremiyorum bi kaç kaşık yediriyorum zorla yarım saat kırk dakika sonra iyice acıkıp ağlıyo mama veriyorum bu seferde kusuyo napcam anlamadım ki
Goknurunuz Verna denemek istiyorum meyveyi ama bu seferde ona alışır sebzeyi kabul etmezse diye korkuyorum acıkcası
Cookanne Goknurunuz mamayı sulandırıp tadım yapacağın şeye minik miktarlarda yadırgsmaması için verebilirsin
Cookanne Goknurunuz hiç korkma bence, kendin gibi düşünme. Sen sebze yemez meyve yerse diyordun da bebek İcin bir farkk yok ki. Tuzlu ve tatlı duyusu eşit oranda gelişiyor onun şu an. Ayrıca sadece tadım ayı İlk ay.yanı ara öğün de bir tadım sonra ki haftalarda iki karışımlı püre sonrasında da öğün artırarak gideceksin