Wish Kac aylik cocugunuz? 22 aylik benim kizim. Alttan alttna geliyor :) Genelde cok uyumludur. Su siralar cok fazla bireysellesme cabasinda. Her seyini kendisi yapmak istiyor, engellersem bagiriyor. Ben de engellemiyorum zaten. Ustunu giyme-cikarma, yemeke yeme, sofrayi toplama gibi seyleri hep kendisi yapmak istiyor. Mutfakta bir sey yapacagimiz zaman o da katilmak istiyor. Ben de bir ogrenme kulesi ayarladim, ona cikiyor, onune de bir seyler veriyorum, ugrasiyor. Ne isterse yapiyorum gibi aslinda ama belli sinirlar var tabi. Tehlikeli bir seyse, detaylica neden olmayacagini anlatiyorum. Bebekler icin zararli, bir yerini kesebilir, bir yerin yanabilir vs gibi. Boyle anlatinca hemen hemen her zaman ikna oluyor. Ama aciklama yapmadan engellersem cigligi basiyor :) Tehlikeli olan seyleri de, kendi yapiyormus gibi hissettirerek arkadan kontrol ediyorum. Mesela koltuk tepesine cikip, orda yurumek istiyor ama koltuk da pencereye bitisik. Elimi tutarak yapmiyor, illa kendi yapmak istiyor. Ben de o yururken arkasinda elimi hazir bekletiyorum. Duygusal tepkilerindeki degisimlerin yaninda, fiziksel durumunda da biraz degisiklik seziyorum. Oyle asiri hareketli bir bebek degildi ama son zamanlarda kurtlu gibi yerinde duramiyor:) Bizde henuz her seye aglama durumu olmadi, pek aglama yoluna basvurmaz genelde. Bakalim, umarim 2 yasa yaklastikca fikri degismez.