Asyalinam Merhabalar anneler bebeğim 5 ay 28 günlük ek gıdaya geçiş yapacağım ama hiç tecrübem yok 3 gün kuralını biliyorum yalnız hangi meyve veya sebzeyle başlamalıyım ve ne kadar fazlalıkla vermeliyim bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?
Boncukoglumm Asyalinam biz yeni başladık ek gıdaya doktorumuzun dediği önce yoğurtla başla ev yapımı olsun dedi sonra sebzelerle tatlı kaşığı kadar tadım yaparak ver ama karnı tok olsun en son meyvelere geçersin demişti aynı şekilde uyguluyorum
Asyalinam Boncukoglumm anladim canım bizim doktor yoğurdu +7 aydan sonra vermeye başla demisti bebeğine yoğurdu 3 günlül artırarak mı verdin bide gün içinde başka besinde verdin mi
Boncukoglumm Asyalinam Bebeğimin süte falan alerjisi yok daha önce bunun için test yaptırmıştık bunu bildiğim için gün içinde yoğurt veriyorum ve çok seviyor gün içinde gene buharda sebze haşlıyorum çatalla eziyorum ve birazda anne sütü damlatıyorum her verdiğim sebzeye sonra çatalla eziyorum ama o 3 gün sadece aynı sebzeyi veriyorum onun haricinde başka bi sebze vermiyorum
Sedagenco Asyalinam bebeğin inek sütüne alerjisi yoksa başlayabilirsin yoğurda canım herşey den en çok önemlisi yoğurt ilk yoğurtla başla sonra sebze sonra meyve 3gün kuralına uyabilirsin ama ben ilk zamanlar uydum sonra bıraktım
Asyalinam Boncukoglumm alerji testi hiç yaptırmadım canım sence yaptırmalıyım yani bu testle hangi besine alerjisi olup olmadığımı ögreniliyor tam anlamadım
Asyalinam Sedagenco teşekkürler canım yarın mutlaka yoğurtla denicem miktarı 1 çay kaşığı olsa az mi olur veya daha mı fazla vereyim
Boncukoglumm Asyalinam bence gerek yok bende Bebeğimin yüzünde kızarıklıklar vardı oyuzden istemişti doktor diye yaptırmıstır oda bi kaç genel alerji yapan şeylere diye bakmıştı inek Sütü fıstık yumarta akı yumarta sarısı falan çok şükür bişey çıkmadı ama gene bişey dokunurmu diye 3 gün kuralını uyguluyorum şuan zaten Aynı şekilde 3 gün gözlemleyerek sende takip edersin zaten dokunurmu yedirdiğin dokunmazmı diye 🌸