Honeysudem mesela sırtı böyle olmadan önce cok terli miydi veya asırı alerjenli yemekler mi yediniz? Mesela oglumda ben iki gün üst üste domatesli bol yumurtalı menemen yapmıstım. 1 gün sonra yanaklar böyle yaralı kırmızı kuru catlak gibi oldu. ben ve eşim de alerjik bünyeliyiz o yüzden cocuk da öyle maalesef. Her gün duş aldırın cok terliyor dediğiniz için, ve gün içinde 2-3 kere cildini nemlendirin. Her gün dus aldırırken bir gün sampuanlı bir gün sampuansız yıkayın, cunku sampuanlarda istenmiyor. Yıkarken küvetini mısır nişastası ve su ile doldurun, alevlenen bölgeleri özellikle bu suyla yıkayın, sabun sampuan kullanmayın. 20 dk öyle vakit geçirin. Sonra durulayın ve müslin örtü ile tampon yaparak kurulayıp hemen nemlendirin, cildi emene kadar bebegi giydirmeyin. Alerjen gıdalar domates, baharatlar, cilek, muz, kücük tohumlular ( çilek bamya gibi) ıspanak, patlıcan tropikal meyveler, süt ve süt ürünleri gibi. Evinizin nem degeri de %50-60 arasında olursa cok iyi olacaktır. alevli dönemler için locoderm vermişti ben karsı olmama ragmen 2 senede en kötü zamanlarında 3 günü aşmamak suretiyle kullandım doktorunuza danısıp kullanabilirsiniz isterseniz. Mesela evinizde camasır suyu kullanıyorsanız o da asırı alerjen cok soludugumda karın bölgem böyle oluyor. evinizi alerjen ve kimyasal yönünden gözlemleyin mutlaka. cok gecmiş olsun