Ayb Cici bebe için 4 ay çok erken. Ve cici bebe şeker oranı en yüksek bebe bisküvisi. Mümkünse evinizde yapsanız değilse içerik bakımımdan daha masum olanlarını tercih etseniz daha iyi olur. İçeriklerine ilişkin anlaşılır bilgiyi mühendisinoğlu hesabından bulabilirsiniz. Şeker bebeklerimizin mümkün olduğunca geç yanışması gereken bir madde. Tad almayı ve yeme alışkanlıklarını çok etkiliyor. Bahsettiğim sayfayı inceleyince ne demek istediğimi anlayacaksınız. Sevgiler
Simays Ilk 6 ay su bile yasakken sporcularin kilo almak icin kullandigi seker dolu cici bebe biskuvi kullanmak buyuk cesaret insallah zarari olmaz bebeklerinize ben asla tercih etmem 1 yasina kadar sekerli gida tattirmayi dusunmuyorum biraz daha arastirin bence kararinizi
reinamm myangel heralde erken. Yapmayın Allah aşkına ya🙄 sütünüzü bile sağıp vermeniz gerekirken bi de mama+ek gıda vermeyin. Daha çok erken
myangel reinamm tamam belki yanlış yapıyorum da doğrusunu sende tersleyerek söylemek zorunda değilsin bence
Simays Cicibebe ile başlıyoruz. Başlamadan önce şunu belirtmek gerekir ki, Bebek bisküvisi dediğimiz aslında Un ve Şekerden ibarettir☝ Farklı ürünlerde, farklı çeşitlemeler görecek olsak da temelinin bu iki bileşen olduğunu baştan belirtelim. Bu haliyle, ürünlerin tamamında Şeker oranına ve tabii ki Karbonhidrat oranına dikkat çekeceğiz. Bunun karşılığında da, üründe bu maddelerin vücutta sindirimi esnasında kan şekeri dengesini kurmada yardımcı olacak Lif oranını vurgulayacağız. Özellikle Lifler, bebeklerin kan şekerlerini dengede tutarak sağlıklı vücut ve beyin gelişimleri için de son derece önemlidir. Lifler, aynı zamanda tokluk süresini uzatmaktadır👍 🔸Ürünün içeriğine baktığımızda İlk iki sırada dediğimiz gibi; Buğday unu ve Şeker görüyoruz. Bu üründe de Sofra şekeri kullanılmış. Buna ilave olarak Nişasta kullanıldığını belirtelim. Ürünün 100 gr.’da 26,4 gr. şeker içerdiğini söyleyelim. 2 gr.’lık Kesme şeker baz alındığında 13 adet küp şekere tekabül etmektedir. Üründe buna karşılık Lif oranı sadece 100 gr.’da 1 gr.’dır☝️5 adet Bebek Bisküvisinin yaklaşık 20 gr. olduğu kabulüyle siz de tüketilecek bisküvideki şekeri ve Lifi hesaplayabilirsiniz. 🔸Ürünün yağ içeriğine baktığımızda ise, 4 çeşit Bitkisel yağ görüyoruz, Palm, Ayçiçek, Pamuk ve Kanola. Bunun yanısıra üründe %2,8 oranında Süt bulunmaktadır. Sütten gelen yağı da hesaba katarak 100 gr. üründe 14 gr. Yağ bulunduğunu söyleyelim. 🔸Üründe bunun haricinde %0,5 yani Binde 5 gr. Yumurta bulunuyor. Vitamin ve Mineral katkılarının yanısıra Aroma verici olarak Vanilin ve Vanilya Ekstraktı kullanıldığını görüyoruz.
meruz gerçekten kimseyi yargılama gibi bir niyetim yok ama merak ediyorum. neden paketli hazır gıda veriyorsunuz hele ki bisküvi.. 4. ay çok çok erken bunu söylemiyorum bile. 4. ayda anne sütü dışında bişeye gerek yok da sütünüzü vermiyorsanız bile hazır mamalar yetmez mi? benimde bazı dönemler sütüm azaldığında mama takviyesi yaptım çok normal ama bisküvi vermeyi ( bebe bisküvisini diğerlerinden farklı görmediğim için diyorum) hiç düşünmedim. mama da gayet doyururdu. lütfen kimse yanlış anlamasın, forumlarda bu tip didişmeler çok olur o niyetle yazmıyorum.
Elifhkn001 PoyrazinannesiEbru evet erken ama Mesala Benım Bebeğim emiyor Büyüdükce doymuyor Galiba Ve inanın mama almıyor denedım hepsini Yemedı cici bebe bir tane verdım yedı Kabız da yapamadı Şükür Aksine gaz Cıkartırdı ama tabi ki Bnde verme taraftarı değilim bazende mecbur kalıyorum 😥
PoyrazinannesiEbru Elifhkn001 benim bebeğim de mama emmiyor mama içmiyor. Sebze meyve pürelerini yemiyor. Hipp kaşık mama aldım yemiyor. Alerjiden yoğurt veremiyorum. Sizi anlıyorum o kadar zor ki yemeyen cocuk. Bi de 6 aylığız 6300 kg
ilaydanurhvt Ayazz444 Valla ben geceleri mama olarak veriyorum. İki parmak kadar muz çeyrek ekma 2/3 tane cici bebe bıraz da ılık su. Karışırorıp veriyorum tok tutuyor