fatmakandemir
Tabiki kreş..Bunun en önemli nedeni sübyan denilen yerlerde öğretmen diye çalışanların öğretmenlikle uzaktan yakından alakası olmamaları. Kısacası öğretmen değiller. Din alanında yetişmiş kişiler orada öğretmencilik oynuyorlarlar işte..
Bir de bu noktada ne beklediğiniz önemli; çocuğunuzun pedagojik formasyonu olan bir öğretmen tarafından eğitim görmesi mi yoksa dinini öğrensin de gerisi önemli değil mi diyorsunuz.
Ayrıca kreş ve sübyan okulu mu diye kıyas yapmanız bile yanlış. İkisi bambaşka.. Sübyanda da kreşteki çalışmalar yapılıyor diye bir mantık var toplumda ama işin asıl yüzü o değil. Çocuğun yapacağı çalışmayı öğretmen öyle bi anlatır ki çocuk bir sanatçı olduğunu düşünür, öğretmencilik oynayan da eğitim bilgisi olmadığı için öyle bi anlatır ki çocuk başarısızlık duygusu yaşar okula küser.
Ve şu da var; çocukların okul öncesi dönemde dini eğitim alması onlara pek fayda sağlamaz çünkü din soyut bir kavramdır ve o dönem çocukları soyut becerileri edinmiş gibi olsalar da mantığını anlayamazlar. Onlar için kuranı kerimi okumaları, ilahileri, duaları ezberlemeleri, mini mini bir kuş doğmuştu şarkısını öğrenmelerinden farklı değildir. Onlar için her ikisi de aynı yerdedir yani ☺️
Din eğitimi korkutmadan, çocuğun yaşının üzerine çıkmadan,kafa karışıklığı yaratmadan sade ve anlaşılır bir şekilde ailede verilmeli..