Sumnurr elimden geldiğince olurum tabi ki 🌸 ama her bebeğin alerjisi farklıdır ben sadece bizdekini örnek vereyim size 🙂 İstanbul alerji merkezine gittik, çünkü tam anlamıyla diyet yapamıyordum ince ayrıntısına kadar bilmiyordum açıkçası. Alerji merkezinde doktorumuz Prof Ahmet akçay. Aynı zamanda alerji diyetisyeni ile birlikte hareket ediyorlar ve sizi diyetisyen yönlendiriyor yardımcı oluyor. Ekmek yerine Mısır ekmeği yedim bir süre. Kahvaltılarda bol yeşillik kırmızı biber patates ve zeytin tükettim. Yemeklerde genelde patatesli şeyler hatta bazen sade patates yemeği, bakliyatlar sebze yemekleri ve pirinç pilavı. Çünkü diğer herşey yasaktı. Sonra sırayla denemeler başladı ona göre de diyetim hep şekillendi. Gluten en erken açılan zaten gluten alerjisi nadir görüldüğünden belki bilemiyorum en kısa o sürdü, sonra ekmek falan açıldı tabi öyle olunca canım tatlı istediğinde suyla yulaf pişirip meyveyle pekmezle karıştırıyordum. Daha sonra vegan tarifler araştırdım kendimce ona göre bişeyler hazırladım hep. Bir de kuzu eti serbestti ama sevmediğim için yiyemedim🙄