canzuu Arkadaslar bugun ilk kez bezelye tadimi yapayim dedim iyice robottan geçirmeme ragmen bezelyenin kabuğu ezilmemis, bebegime bezelyeyi nasil verebilirim? boğazına takildi bidaha da yediremedim😔 püre haline gelse de pütürlü kaldı kabuğu 😔
GoGirl canzuu bende buzluga atmıştım yazin onda kabuk cikiyor evet hasladiktam snr elimle kabuklari cikarip catalla 1 2 darbe yapip yediriyodum
Bulutunannessi canzuu ben haşlayıp dolaba atmıştım 10. Ayında ilk tadımı yaptırmıştım ve doplaptan çıkarıp sıcak suya koyduğum gibi zaten kabukları ayrılmaya başladı bende boğazına takılır diye düşünmüştüm zaten hepsini tek tek ayıkladım kabuğundan çok basit şekilde ayrılıyor zaten zahmetsiz öyle denemenizi tavsiye ederim 🤷♀️
Kavinsmom Bezelyenin tazesinde olmuyor aslında dondurulmuş ürün mü, şuan mevsimi değil ondan soruyorum
canzuu Bulutunannessi haşlanmış diil ama direkt dondurucudaydi benimki cikarip hasladim hep kabuklu kaldi:( ben de haslayip koyayim artik dediginiz gibi
Kavinsmom canzuu mevsimsiz yemesin ama elinizde imkan yoksa haşlama sonrası ayıklamanız lazım aynı zamanda diğer baklagilleri de nohut çok başa bela olabiliyor. Mevsiminde bezelye de o sorunu yaşamazsınız