Cookanne Kızlar bebeğim, geçen hafta 8. Gününde kakasını yaptı. Bu, hafta da bugün 8. Gün hala kakasını yapmadı. Zeytinyağı verdim, bugün poposunu uyardım kulak cubuğu ile mecburen. Ama ona rağmen yapmadı. Öneriniz varmı? 10 güne kadar normal demişti Dr.
Reyhanesm Cookanne benim kızımda aynıydı. Yaparken ağlıyordu yapamıyordu kakasını doktor Moflor diye bir damlama verdı onunla düzeldi şimdi hiçbir sıkıntımız kalmadı. Doktorunuza maflor damlamayı bir sorun derim
Miray4455 Cookanne benim kızımda 1 aylık,geçen hafta 5 gün yapmamıştı ve acı acı ıkınarak ağlıyordu hep malesef kabız olmuş🥺 ben de zeytinyağıyla uyarmıştım,mamasına sabah ve akşam 1 çay kaşığı zeytinyağı koymuştum ve ılık zeytinyağı ile karnına saat yönüne doğru masaj yapmıştım.Masaj yaparken yapmıştı ama ne acı çekti yavrum😞 Ama bu yazdıklarım işe yaradı bende sizde de yarar umarım
12345mom Cookanne aynı sorunu yaşıyoruz 😔 benim oğlumda yapamıyor kulak çöpüne zeytin yağına bulayın ve daha sonra ucuna vazalin koyun ve vazalini poposundan içine iyice ittirin son çare bunu yaptım bizde işe yaradı inşallah sizde de yarar bunu yaptım ertesigüne 4 bez doldurdu kaka ile arka arkaya
Cookanne Miray4455 sağ olun ne kadar sokuyorsunuz kulak cuvugunu ben kıyamıyorum mınıcık ucundan hemen uyarıyorum acaba ondan mı yapmadı
Duygucukk Cookanne benim kızımda geçen hafta 8. Günde yaptı. Doktorumuz bize bi fitil vermişti ama sadece bi kereligine. Fitili vermeden kendisi yaptı. Masaj yapıyor musunuz bacaklarına felan. Bide huzursuzluk var mı ıkınma agrı gibi. Bizim yoktu doktorumuz 10 güne kadar normal dedi. 8. Günde yapmıştı. Zeytinyagı bende vermiştim ona rağmen yapmamıştı. Yapar sizinki de birazcık masaj felan yapın
Cookanne Duygucukk ya sureklı masaj yapıyorum zaten ama ıkınma var huysuzluk var 2.5 aylık. Ikı gun dur gece gunduz karıstı sanırım bu yuzden sureklı ıkınıyo
Miray4455 Cookanne rica ederim.Valla canım bende kulak çubuğ ile cesaret edemedim,derece ucunu batırdım yağa,ateş ölçer gibi yaptım makattan.Sonra dereceyi çıkardıgım gibi bolca parmağımla zeytinyağı koydum gene makatına.
Miray4455 Cookanne ıkınma varsa kabız olabilir bir de ağlıyorsa ıkınırken kabızdır.Masaj ı ılık yağla hatta biraz sıcağa yakın yap ve zeytinyağı olsun.Mama veriyorsan sabah akşam koy kesin yapar
Kvk Gazete kagıdını yada normal kagıdı incecik katla zeytin yagına batır poposuna sok ben öyle yapıyorum bide moflor probiyotik kullanıyorum sık sık zeytin yagı içiriyorum mamasını yemegine katıyorum bu şekilde iyi oluyor
hazal01_01 Cookanne benim kızım 4 gün yapmadı daha dün doktora gittik bu konudan zeytinyağını kulak çubuğuyla poposuna sokup hafif çıkarın yapmazsa 5-6 güne tekrar deneyin dedi yalnız kızım onun üstüne 2 saatte hemen yaptı kakasını
Mom989 Cookanne az ılık suyun içinr bir parça tereyağ koyun erisin bebge içirin kaşıkla çok iyi geliyor ☺️
Tostiko Benim bebeğimde küçükken 1,2 ay bu sıkıntıyı yaşadık.8gün olduğu olmuştu doktor kızmışta bana çocuk huzursuzsa niye beklediniz bu kadar diye.Eğer huysuzluk ve sürekli ağlama varsa hiç acı çektirmeye gerek yok acile götürünce lavman yapıyorlar anında kakasını yapıp rahatlıyordu. Rahatladıktan sonra tekrarlanmaması için zeytinyağı içirip masajlara devam edebilirsin.
Alpitom Cookanne anne sütü alıyorsa 10 güne kadar normal dedi doktorumuz ayrıca poposuna bişey ile uyarmanızı hiç önermem ileride ciddi psikolojik ve fizyolojik sorunlara yol açabiliyor bilginiz olsun
Ceylanarel Siz hergun masaj yapin . Popusuna hergun zeytinyagi veyaz vazelin surun.annem zeytinyagi ve beyaz sabun rendeliyip.karistirip suruyordu banyodan sonra birde masaj yapiyordu. Heralt acamada oyle yapabiliyordu. Ekgida almaya basladiysa armut rendesi iyi geliyor