Diladefne Büyük kızınız da kıskançlık da oluşabilir, ya da yaşı ile ilgili gelişen bir sendrom belirtisi de olabilir, bu durumda da daha hırçın daha mızmız olabilir. Buda tamamen dikkat çekme açısından yaptığı bir şeydir. Kardeşinin bakımında sorumluluklar verebilirsiniz, bezini getir hadi kardeşinin altını temizleyelim gibi banyo yaptırırken hadi gel kardeşini banyo yaptıralım gibi yani bunlar örnek göstereceğim şeyler siz duruma göre görevler verebilirsiniz. Kızmamaya, bağırmamaya özen göstermelisiniz. Çünkü şu an kardeşine olan davranışını siz farketmeseniz de gözlemliyor. Ona davrandığınız gibi davranmadığınızı düşündüğü zamanlarda kardeşine zarar vermek, onu kıskanmak en çabuk gidebileceği yol oluyor. Evde sorumluluklar verebilirsiniz. Makine boşaltırken, sofra hazırlanırken. Yani ona ayırdığınız zamanın daha fazla olduğunu gösterecek şeyler, belki küçük olanla zordur ama daha fazla etkinlik yapmak, oyunlar oynamak aranızdaki iletişimi güçlendirerek hırçınlığını alabilir. Kardeşinin küçük olduğunu, size daha çok ihtiyacı olduğunu farketmesini sağlamak içinse sık sık abla oldun, büyüdün ne güzel bana yardımcı da oluyorsun. Seni çok seviyorum gibi cümleler ile desteklemelisiniz. Ne kadar ilgilenmeye çalışılsada bir yerde ilgi bölünüyor mecburen. Bunların yanı sıra farklı sorumluluklarınız, ev işi, günlük rutinler olunca parçalara ayrılsanız da yetemeyebiliyorsunuz maalesef. Düşünme köşesi yapabilirsiniz kızınız için. Bir şeyler fırlatıp aksi bir davranış sergilediğinde oraya oturtup burada biraz yaptığını düşün diyerek bir kaç dakika yanında bekleyip daha sonra da neden burada olduğunu düşündün mü gibisinden konuşup üzüldüğünüzü, ondan böyle davranışlar beklemediğinizi vurgulayıp sarılabilirsiniz. Kreşte bu durum çok işe yarıyordu sizde de yarayacağından şüphem yok. Umarım atlatabilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum.